Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Potser si

Una vegada començat, seriosament, pel que era mes urgent perquè de pas s,incidia de ple en el complicat però decidit procés d'independència de Catalunya… Ara que ja han tocat directament […]

Xavier Guarque 06/11/2015

Una vegada començat, seriosament, pel que era mes urgent perquè de pas s,incidia de ple en el complicat però decidit procés d'independència de Catalunya… Ara que ja han tocat directament a CDC -que no esta mal si del que es tracta es de desestabilitzar el partit del que creuen que es el “guru” que ha inculcat la idea de la independència a dos milions de catalans-… Ara que ja han fomentat mes malfiances de les que ja hi ha en els socis, o possibles socis…

Ara que ja han apres a investigar i a reconstruir documents…

Potser que, d'una vegada, a partir del que ja hi ha més que demostrat, es posin de ple en els casos Gurtel, Barcenas, Punica, Blesa, Rato, etc. que, com que tot sembla indicar que estan vinculats ideològicament, es podria actuar amb la mateixa celeritat i, a la vista de la ciutadania catalana, també seria aconsellable amb la mateixa contundència i espectacularitat.

El cert és que els fets relacionats amb els Pujol, ben presentats, amanits i esbombats, fan el seu efecte. Si hi afegim determinades frases impresentables, enverinades i incendiàries de determinats personatges, creen un bon «caldo» de cultiu dirigit més que res a mantenir els seus, però que també arriba als que encara no ho tenen clar i que van picant d'aquí i d'allà.

Els que s'omplen la boca de paraules com legalitat, democràcia, llibertat son els que no accepten els resultats d'unes eleccions, son els que discuteixen i tergiversen les majories si no son les seves, son els que deixen que algú amenaci militarment amb tota impunitat, son els càrrecs polítics que en lloc d'afrontar els problemes políticament ho han de fer a l'ombra i mitjançant les fiscalies i els tribunals.

Sense tenir el poder qui el te ara, si més no amb majoria absoluta, a veure si son capaços de mostrar la seva «eficàcia» en tot el que se'ls hi ha amuntegat per esclarir, que és molt i prou gruixut.

Encara que per poder-ho realitzar primer serà necessari netejar el solatge acumulat els darrers anys, cosa gens senzilla. Potser una bona senyal enviada pot ser la retirada del jutge i la jutgessa, als que se'ls hi havia «encomanat» seguir amb la instrucció dels casos referenciats paràgrafs amunt, per alguna relació amb el partit que queda esquitxat… Potser si.