Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Politiques del 3%

Si jo en aquest comentari em refermes en allò que va dir el Sr. Pasqual Maragall al Parlament de Catalunya en un dels retrets al Sr. Artur Mas : ”el […]

Màrius Viella 21/10/2008

Si jo en aquest comentari em refermes en allò que va dir el Sr. Pasqual Maragall al Parlament de Catalunya en un dels retrets al Sr. Artur Mas : ”el seu problema es diu 3%”, de ben segur que de problemes no m’en faltarien , i que els respectius governs deslligarien els gossos atiant-los contra mi; aquesta es la diferencia de dir les coses quan es te poder o quan ets un menystingut ciutadà ; faig aquest encapçalament, perquè es massa significatiu el poc reso que se’n feu en el seu moment, tant per part dels mitjans de comunicació , com de la resta de partits d’arreu; fins i tot els de l’oposició; tothom hi ha tirat terra ha sobre , que per alguna cosa serà; però a mi com que hi ha coses que no em quadren , adjuntaré un fragment de una entrevista feta per Xavier Cortadellas a Miquel Sallares:

Vers una gestió iniciada fa mes de sis anys, que fa referència al mitjans de comunicació i a les subvencions dels diaris, només em faltava llegir l’article de Presencia portat a terme per Xavier Cortadellas , entrevistant a Miquel Sallares, en el qual surt a la llum , que l’últim govern de Convergència , havia donat a “La Vanguardia,”1500 milions de pessetes en un any a traves de diferents conceptes.

Vull reproduir una frase , que al meu parer , es molt significativa, del Sr. Sallares en aquest mateix article, que diu així:” Un dels errors d’ERC és que volen iniciar un procés d’alliberament nacional sense tenir uns mitjans de comunicació potents”; això vol dir que qui paga mana , perquè els milers d’euros destinats a subvencionar mitjans de comunicació i de la premsa escrita, es clar que no son perquè jo pugui publicar el que jo penso, sinó perquè es publiqui allò que el que paga vol.

Però que els mitjans no parlin , no vol dir que jo no pugui opinar dintre de la meva ignorància , farcida de curiositat ; aquell petard que el S. Maragall deixà anar al Parlament, de ben segur que ell no fou el fabricant, però si que sabia que aquest fenomen existia , com s’ha anat demostrant en altres llocs , i amb moltes irregularitats que han anat sorgint ,i des del moment que ningú li ha demanat responsabilitats, ans al contrari , tothom a callat, això confirma que no va mentir, tot i que no especificà la referència del 3%.

Si es fes referència al 3% del valor dels pressupostos de les obres que els diferents governs de l’estat i de Catalunya han portat a terme i les que s’han de finalitzar , mes les que tenim projectades, crec que tenim una quantitat per fer contents a molta gent, que els val la pena tenir la boca tancada i deixar d’informar d’allò que el ciutadà en voldria tenir coneixement.

Amb tota aquesta crisis , que seria ideal per fer sortir el diner que circula per sota les taules , ningú en fa cap referència , mentre que el govern central trenca la guardiola per solucionar el problema dels bancs , quan els hipotecats i els petits i mitjans empresaris veuran els seus problemes mes agreujats .

Ciutadans del mon que passeu fam i fred , mentre els governs pensin mes en tornar anar a la lluna i en Mart i Jupiter i que no s’escalfi el planeta , lo qual que val mols diners , no teniu gaires perspectives de sortir d’aquesta situació , perquè els bancs només deixen paraigües quan fa sol , i tot que a vosaltres us manca l’aigua , per els bancs i els governs capitalistes a casa vostre sempre i plou; però si que us portaran armes ,perquè us neu eliminant vosaltres mateixos , amb l’afany d’aconseguir poder.