Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Perque res funciona

Educació: quan més avança la tecnologia i l’electrònica, més disminueix la intel·lectualitat i la formació qualitativa. Economia: cada cop més, els rics són més rics i els pobres més pobres; […]

Màrius Viella
Màrius Viella 21/06/2008

Educació: quan més avança la tecnologia i l’electrònica, més disminueix la intel·lectualitat i la formació qualitativa.

Economia
: cada cop més, els rics són més rics i els pobres més pobres; amb l’entrada de l’Euro s’ha perdut poder adquisitiu, a favor de la banca.

Canvi Climàtic: si no ens alliberem de la dependència del petroli, les futures generacions no podran gaudir del planeta en les condicions que molts de nosaltres voldríem.

Comunicació: qui atorga els drets per decidir, sobre d’allò que hom voldria gaudir, o fins i tot poder-hi col·laborar?

Transports
: quin sentit té invertir tants diners per a mitjans que només seran emprats per una minoria dels ciutadans, deixant a la majoria amb problemes de mobilitat en el seu dia a dia.

Benestar: la precarietat laboral i la deficient solvència econòmica de les famílies, repercuteix a la viabilitat de difícil accés per a la gent gran a llocs d’atenció garantida, provocant situacions deplorables en molts casos.

Seguretat: el fet de projectar la construcció de noves presons, vol dir que les institucions policials i jurídiques funcionen, però també es motiu evident, de que la delinqüència augmenta , i que aquest càncer social es difícil de curar.

Immigració: si els respectius governs dels països migratoris , no posen els mitjans per eradicar la corrupció, i procurar de forma racional i democràtica el control d’immigrants, vol dir que els països receptors, tindran d’afrontar amb seny el problema que de ben segur que anirà d’augment.

Convivència
: que ningú pensi que la convivència entre les diferents cultures i religions serà gratuïta, dons, tot al contrari, tal i com ja es pot comprovar, a curt termini , serem els convidats dintre de casa nostre.

Energia: lligada al canvi climàtic i a la dependència del petroli, s’ha de ser conscient que s’han d’aprofitar i administrar amb intel·ligència, els recursos naturals de la superfície del planeta, com el sotabos i les plantes, i també prestar especial atenció al control de les aigües plujanes, mitjançant embassaments i rescloses.

Hidrologia: es pot aconseguir pluja artificial i neu artificial, si tenim aigua; també dessalar l’aigua del mar ,però l’ho que no s’aconseguirà mai és la producció d’aigua, amb la facilitat que es pot produir electricitat; i aquí insisteixo en els embassaments i les rescloses per aprofitar i controlar les aigües plujanes.

Sanitat
: s’ha passat de tenir un metge de capçalera, que controlava a tota la família, a haver de demanar permís per poder estar malalt, sense saber quin metge t’atendrà, ni quin dia; i si parlem del especialista, ja es tracte de mesos, en els millors dels casos.

¿Això es progressar? Això es llastimós i deplorable.