Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Perplexitat i… molt més

Tot sovint hom llegeix i escolta, que quelcom informació a deixat “perplex” al lector o interlocutor; i es aquesta reacció emocional , el que m’ha provocat la hipocresia del PP, […]

Màrius Viella 18/09/2008

Tot sovint hom llegeix i escolta, que quelcom informació a deixat “perplex” al lector o interlocutor; i es aquesta reacció emocional , el que m’ha provocat la hipocresia del PP, tant la Sra. Sánchez Camacho, Presidenta del PPC, com la Sra. Soraya Saenz de Santamaría, portaveu del PP al Congres dels Diputats , en aquests moments que el TC esta a punt d’acabar d’esquilar l’estatut de Catalunya , que no fou acceptat per tots els catalans, per manifestar el rebuig a la prepotència política i al desacord per l’esquilada i l’incompliment del compromís del President del Govern, i que el PP impugnà al TC, per considerar-lo inconstitucional, quan a Andalusia i València fou aprovats amb textos de continguts “plagiats “ a l’esquilat de Catalunya; estic “perplex”, quan ambdues personalitats rellevants dintre del PP, es manifesten públicament i amb la boca plena , reconeixent que Catalunya a de tenir un millor finançament , però ningú diu que perquè això sigui possible amb el màxim de garanties , el PP retirarà l’estatut de Catalunya del TC, per evitar la retallada que espera Zapatero , i que el Sr. Saura va facilitar amb la negociació amb la Sra. Fernández de la Vega, que un cop això hagi succeït, poder dir des del PP. que ells també estaven a favor de un bon finançament per Catalunya , i d’aquesta manera intentar esgarrapar algun indecís per els propers comicis; però jo confio en que els catalans hi vegin una mica mes enllà del nas , i captin el missatge de feblesa del PP, que es la gran sort dels partits catalans poder tenir una oposició que els afavoreixi amb la seua cobdícia.

Compta catalans i no catalans de Catalunya i d’arreu, amb la falsedat i cinisme del PP, que no te res d’envejar al PSOE, això vol dir que tant uns com els altres tenen poc interès perquè Catalunya continuí sent el motor econòmic de l’estat espanyol, però si que funcioni per poder-la esprémer com s’ha vingut fent fins ara , que espero que la catalanitat del Sr. Montilla no defalleixi en el moment precís de posar els punts sobre les “is”, i lo altre sobre la taula, junt amb els diputats catalans al Congres dels Diputats , a l’hora de la veritat ; el Sr. Saura va voler fer com el Sr. Mas però amb raons diferenciades , en moments de difícil concordança, que esperem que entre tots siguin capaços d’evitar que el PP en tregui profit, perquè si no es així que Deu ens agafi confessats , i tot per l’afany de protagonisme i de poder.