Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Pedagogia: tirà Hugo Chávez

Informació per tots aquells que de bona fe pensen que Hugo Chávez és el gran llibertador (i dedicat a tots els còmplices que li riuen les gràcies): un estudi demostra […]

Salvador Garcia
Salvador Garcia 14/05/2009

Informació per tots aquells que de bona fe pensen que Hugo Chávez és el gran llibertador (i dedicat a tots els còmplices que li riuen les gràcies): un estudi demostra que el règim d’Hugo Chávez ha perseguit als seus opositors. No sols als líders de l’oposició, sinó als quasi 5 milions de persones que van signar a favor de què Chávez plegués.

Segons un estudi que s’ha fet ressò la sempre interessant web de Freakonomics, aquests quasi 5 milions de persones van veure baixar els seus ingressos un 5% i la taxa d’atur va augmentar un 1,5% després de donar suport a l’oposició. Això sí, tot Veneçuela se’n va ressentir: aquesta mesura ha suposat una caiguda del PIB del 3%.

Com ho va fer Hugo Chávez? Fàcil: va distribuir la llista de tota la gent que va donar suport a l’oposició amb un simple software a tot el sector públic (i quin pes té el sector públic a Veneçuela?). I, òbviament, va haver represàlies. Fins ara es coneixien molts casos, ara hi ha evidència estadística.

Maleeixo Hugo Chávez i tots els seus còmplices, els d’allà i especialment els d’aquí.