Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Ofertes en teles de plasma

Jo, cada cop estic més convençut de que la classe política que en teoria ens representa al Congrés dels Diputats a Madrid ens pren per imbècils, tontos, idiotes… l'adjectiu que […]

Josep Maria Miedes
Josep Maria Miedes 04/04/2013

Jo, cada cop estic més convençut de que la classe política que en teoria ens representa al Congrés dels Diputats a Madrid ens pren per imbècils, tontos, idiotes… l'adjectiu que vulguin dir. Quan governava Zapatero semblava clar que a l'Estat feia falta un cop de timó per redreçar el rumb que prenia el país. Jo mateix, ho reconec, ho vaig dir. L'alt nombre d'aturats i l'amenaça d'una crisi ecònomica sense precedents en democràcia obligava a un canvi de mans. El problema estava en que només hi havia una alternativa al PSOE.
Doncs bé, aquesta alternativa ha fet bona la tasca de Zapatero. No m'haigués imaginat mai que Espanya arribés a fins on ha arribat, al subsól d'Europa i, per connotacions, Catalunya ha estat arrossegada amb ella.
No em puc creure que milions d'habitants d'Espanya hagin sigut tan innocents de no veure cap a on anava el rumb amb Mariano Rajoy. Encara més atur, rescat econòmic per part d'Europa per salvar bancs, retallades mil en tots els sectors… I de Catalunya i el seu 'apartheid' econòmic no vull ni parlar.
Però el que ja no traguem, al menys gairebé tots els que ens dediquem a la informació, és que el senyor Rajoy no doni la cara per  afrontar tots aquests problemes. La solució, per ell, ha estat  fàcil: retallades i pujada d'impostos i tenir al poble cabrejat. Es a dir, hem de pagar la crisi els que estem en crisi. I anem tragant. A sobre, el president del Govern explica al poble -la plebe com jo vulgarment dic, com si encara estiguéssim en èpoques feudals- les mesures adoptadas mitjançant un missatge gravat i emés a travès d'una televisió de plasma al Palau de la Moncloa. Però la culpa de que tot vagi per aquests camins és tota nostra, per haver donar-li una confiança que no mereix.
Lògicament, jo no he votat al PP, ni el votaré pels meus principis d'ètica, però tothom, inclosos els seus votants, que són molts, mereixen un respecte que Rajoy ens està negant.
A més, a tot això se li sumen els escàndols de financió il.legal en alguns partits polítics, els milions d'euros que han aparegut 'misteriosament' en bancs suissos i que pertanyen a alguns de la classe política espanyola i els escàndols provocats per una part de la família reial d'Espanya, però aquí ningú plega ni dóna la cara. Bé, sí que ho fa, però en una televisió de plasma, que a més segur que està d'oferta.