Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Nou Govern per a Catalunya?

Aquesta vegada no han estat els mitjans de l’entorn convergent els qui han tornat a treure el debat sobre l’entrada d’ERC al govern. Ha estat el mateix Oriol Junqueras qui […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 22/06/2014

Aquesta vegada no han estat els mitjans de l’entorn convergent els qui han tornat a treure el debat sobre l’entrada d’ERC al govern. Ha estat el mateix Oriol Junqueras qui va llençar l’ham a la premsa fa un parell de dies. Artur Mas avui li ha respost en una entrevista a Catalunya Ràdio que d’això se’n tornarà a parlar després de les vacances d’estiu amb la mirada ja posada a la tardor.
 

Els partits sobiranistes tenen més ben estudiats tots els escenaris i els passos a seguir del procés que no pas Madrid, que es va movent aprofitant els tentacles de l’Estat sense una estratègia del tot consensuada. A Catalunya la gran pregunta és si ERC (o també ICV i la CUP) han d’entrar al govern, per quina raó serà. O bé per fer un govern fort i posar les urnes el dia 9 desafiant l’Estat, o bé per preparar unes plebiscitàries. Per aquesta segona raó no caldria fer un govern de coalició.
 

Una pista podrien ser les declaracions que ha publicat en portada el diari espanyol La Razón: “Artur Mas, el 19-J al Congrés: Al novembre puc estar a la presó o a l'exili”. Si Mas convoca igualment la consulta, una d’aquestes dues opcions és més probable que no pas si convoca per ves a saber quan unes plebiscitàries. En tot cas, la iniciativa ara del president d’ERC ha de respondre a algun pacte no publicat entre aquest i el president Mas de cara a la tardor calenta.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014