Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

No juguem amb la salut

|

- Publicitat -

Al capdamunt de Gràcia, a Barcelona, hi ha el barri de la Salut, situat prop del Parc Güell, on es pot trobar un dels clubs de tennis més prestigiosos i més antics de la ciutat: el Club Tennis La Salut. Doncs bé, la traducció basca de “la salut” és “Osasuna”, que és també el nom d’un club, en aquest cas un equip centenari del futbol navarrès que ahir, dia 4 de gener, va visitar el Camp Nou.

Publicitat

És ben curiós que just el dia que jugàvem contra un equip anomenat La Salut coincidís amb el primer dia que entrava en vigor la norma que prohibeix fumar a l’estadi. Ja era hora, ja estava fart de veure, durant dècades, com el fum dels cigars i de les cigarretes dels seguidors que seien davant (o darrera o al costat) envaïen les cares, els ulls i els pulmons dels adolescents que per primer cop trepitjaven l’estadi i que, per vergonya o per cortesia, no s’atrevien a queixar-se. S’ho havien d’empassar, quin remei. Pensaven que era part del futbol.

Ara, per fi, això ja forma part del passat. El futbol és esport, l’esport és salut i la salut no es relaciona amb el tabac, al contrari. Això ha estat una altra victòria del club més gran de la història, un club que té cura dels seus socis.

Només hi ha una manera (palindròmica) de definir-ho: tabac acabat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió