Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

No estem desconnectats… I no podem estar-ho

 Els que diuen estar «desconnectats» diuen que les eleccions espanyoles no els importa. No es pot negar que son coherents amb la seva manera de veure el moment però, de […]

Xavier Guarque
Xavier Guarque 06/05/2016

 Els que diuen estar «desconnectats» diuen que les eleccions espanyoles no els importa. No es pot negar que son coherents amb la seva manera de veure el moment però, de veritat que no ha d’importar ?.

Per una part, potser si que ja tots els que vivim a Catalunya hauríem d’haver desconnectat. Sembla de malalts seguir amb qui no et vol, amb qui només et fa la punyeta però, precisament per això, perquè l’Estat ens condiciona tant el nostre dia a dia, no en podem desconnectar.

La nostra representació al Congrés ha ser el més nodrida, convençuda, decidida i eficaç possible perquè, que no s’enganyi ningú, en qualsevol cas, s’haurà de negociar, s’hauran de poder defensar tots i cadascún dels temes a tractar, cosa que, atenent el tarannà de l’Estat -hi hagi qui hi hagi al govern- no serà fàcil ni massa racional, que diguem.

De cap de les maneres no ens podem desconnectar, perquè els nostres diners estan en una caixa que no és la nostra pròpia, i que si tots els nostres funcionaris, farmacèutics, proveïdors, poden cobrar depèn totalment del que el govern de l’Estat facilita al català baix el vestit que sigui, darrerament en concepte de favor, d’almoina, fins i tot com un crèdit, obviant els compromisos que te per liquidar que, de ser ingressats, bona part del que s’ha de demanar, i justificar, cada mes no caldria. Hem de seguir connectats, i ben connectats, o no ?.

Encara que només sigui per la fluixesa dels demès, és molt probable que el PP tornarà a governar, encara que ja no serà amb majoria absoluta cosa que, en el que fa referència a nosaltres, es ben igual.

Però, es que si el govern que es formés fos el d’un pacte d’esquerres, el fons no canviaria massa. Com a molt, al contrari de la cara de pal i la negativa a tot del PP, tal vegada es colaria alguna proposta d’uns quants «detallets» amb un somriure i alguna frase de l’estil «Apoyaré el Estatuto que salga del Parlament de Catalunya».   

Relacionats