Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

No destapeu el xampany encara!

Fa un parell d'anys, en una retransmissió de Televisió Espanyola d'un torneig de tennis qualsevol, Rafa Nadal perdia el primer set davant un rival teòricament assequible. La segona màniga va […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 17/08/2014

Fa un parell d'anys, en una retransmissió de Televisió Espanyola d'un torneig de tennis qualsevol, Rafa Nadal perdia el primer set davant un rival teòricament assequible. La segona màniga va ser pel manacorí, però encara havia de guanyar un set més. El locutor de TVE, Arseni Pérez, amb un set per disputar, va dir que les coses es posaven ja molt de cara pel balear. El comentarista tècnic, l'ex-tennista català Tomàs Carbonell, però, va afegir un contrapunt: “No descorches el champán, porque Rafa aún no ha ganado”.  L'autor del 'Vamos' més famós del món va acabar perdent i Carbonell es va haver de posar una medalla, tot i que lamentant la derrota de Nadal. La frase “No descorchéis el champán aún”, en un altre context és clar, ara se la pot aplicar la premsa espanyola.

“Golpe mortal al plan soberanista”, gosa anunciar el diari ABC aquest diumenge. Les “divisions” en el bloc sobiranista, la “punxada” de les mobilitzacions de la Diada i l'escàndol del cas Pujol són els ingredients per “concloure que el projecte de Mas està ferit de mort”. La confessió de l'ex-president és un fet, sí, però encara no està clar que sigui un factor per desinflar el sobiranisme. Pel que fa les divisions i les punxades que celebren les capçaleres de la dreta espanyola, la precipitació és evident, les ànsies que sigui veritat els ha jugat una mala passada i els ha fet anunciar-ho ja als quatre vents. Sense ser fets consumats, els rotatius busquen tranquil·litzar Espanya, però l'únic que poden haver aconseguit és desacreditar-se, perquè estan destapant el xampany abans d'haver guanyat la batalla.

D'altra banda, la caverna mediàtica aprofita l'avinentesa de l'escàndol Pujol per intentar fer calar el missatge de la malversació de fons públics. L'ABC afirma aquest dissabte que s'han despilfarrat 400 milions d'euros de la Generalitat per la consulta en detriment dels 1.600 milions que s'han retallat en sanitat en els últims tres anys. Quan entren en detall, es fan un embolic (conscient?) amb els números, ja que els 400 milions inclouen, fins i tot, subvencions a entitats o projectes que fomenten la llengua catalana -com poden ser pel·lícules o promoció de l'estudi del català a universitats estrangeres-, o l'esport del país. A més, desglossen tots els 'despilfarros' diversos que engloben en 'la consulta' i 'propaganda independentista' i amb prou feines sumen la meitat de la quantitat esmentada. Volen forçar un altre escàndol de frau? No tindran la mateixa sort dues vegades. A qui volen enganyar?
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014