Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Moviments socials, polítics i sindicals del País Valencià fan una crida a la ciutadania a manifestar-se pels drets de totes les persones en commemoració del dia dels i les migrants i contra la Llei Mordassa

MANIFEST UNITARI Els valencians i les valencianes, juntament les persones migrades i nouvingudes, part del nostre poble , estem patint des de fa dècades, una transició producte d'un “pacte polític”, […]

Avatar
Plataforma pel Dret a Decidir - País Valencià PDaD 18/12/2014

MANIFEST UNITARI

Els valencians i les valencianes, juntament les persones migrades i nouvingudes, part del nostre poble , estem patint des de fa dècades, una transició producte d'un “pacte polític”, contra les classes populars. Un pacte amb imposicions de tota mena, com la monarquia, una “democràcia” formal vigilada, un repartiment de rols, on les classes dominants i els seus aparells polítics, judicials, la banca, la gran empresa, el negoci del totxo, les multinacionals…,han tingut “patent de cors”.

Amb l’esclat de la crisi sistèmica que estem patim i les polítiques neoliberals, al País València, ens afecten doblement al estar sotmesos per un estat centralista i espoliador, que afavoreix el transvasament de rendes i l'empobriment de gran part de la població, la pèrdua de llibertats, i l'augment de la repressió. Cal que recordem la “Primavera Valenciana” com va representar un punt màxim de repressió en relació a la resta de l'estat , sense cap repercussió penals per als que la provocaren. Ara patim una repressió sistemàtica d'intensitat “controlada”, que no representa un desgast d'imatge pública per al PP al Govern, però que significa un desgast inassumible per a la gent que lluita.

Les classes populars, els treballadors i les treballadores, estem prenent consciència del nostre present i el nostre futur, on el dret a decidir quin tipus de societat volem, serà un punt d 'inflexió de cara al poder polític imposat, com el que ara posseeix el PP, on una petita part de l'aparell judicial ja es revela, investiga, condemna, a gent del PP del seu entorn i altres partits. Aquests jutges també s’han oposat a l’augment inassumible de les tasses judicials i la consegüent desaparició de la Justícia Universal.

El PP, partit hereu del franquisme, és un partit corrupte i desgastat que davant la possibilitat de perdre el poder polític i els negocis del poder, es parapeta creant la nova llei mordassa, que blinde el seu poder per seguir sangonejant i evitar que destapen més casos de corrupció. Aquesta llei ha estat aprovada només amb els vots del PP, s'acarnissa amb els sectors més febles, amb les persones nouvingudes, que des de sempre pateixen un apartheid jurídic que imposa la Llei d’Estrangeria i unes mancances socials, la criminalització a l’hora de participar en moviments socials, persecució policial, devolució en fronteres, les batudes racistes, etc, incomplint els drets humans més elementals i per la qual cosa l’estat ha estat condemnat per organismes internacionals, ara amb la nova llei la “devolució en calent” de la gent que fugen de la fam, la guerra, la persecució política, serà “legalitzada” contravenint encara més tota la legalitat internacional dels drets humans i legalitzant les actuacions il·legals de les forces i cossos de seguretat de l'estat i propiciant la impunitat dels responsables intel·lectuals, com ara el Ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. Amb les persones sense sostre, a les que estan hipotecades i que no poden pagar, les famílies que no poden pagar un lloguer mentre la banca (subvencionada amb diners públic) té milers de pisos buits i les administracions no habiliten suficients habitatges socials.

Ara oposar-se de forma pacífica a un desallotjament o ocupar una sucursal bancària comportarà multes altíssimes i la possibilitat de presó, la lluita sindical es criminalitza (en l'actualitat diversos centenars de sindicalistes estan en processos judicials amb petició de presó i sancions ), per exercir el dret a informar i de vaga, on manifestar-se davant els parlaments serà un delicte, els controls policials seran encara més arbitraris i el registre corporal serà habitual, no es podran captar proves visuals del maltractament policial i encara menys fer-les públiques. Ocupar locals, habitatges , camps agrícoles, abandonats com la dels bancs, terratinents o administracions, també estarà penat, igual que fer assemblees, concentracions, etc. en llocs públics i donar-li difusió en les xarxes, si estes no estan “legalitzades”. Es pretén donar cobertura legal a les llistes policials existents, es legalitzen les batudes “preventives” a col·lectius i persones , així com dissoldre una manifestació sense previ avís…,a mes aquesta situació s’agreuja amb la reforma del Codi Penal i l’augment de competències a la Seguretat privada.

Aquesta situació ens trasllada cap a un sistema cada dia més dictatorial. Les persones i col·lectius compromesos seran criminalitzats i serà impossible mobilitzar-se sense patir un alt risc a ser fortament sancionat o fins i tot empresonat, on els col·lectius es poden veure obligats a la seua desaparició perquè no podran pagar les sancions i les persones integrants podran ser responsables subsidiàries. El PP busca que els ciutadans i les ciutadanes s'ho pensen dues vegades a l'hora de manifestar-se aprovant esta llei per aturar la dissidència i l'oposició a les seues polítiques al servei del capital.

La unitat popular en la lluita, el dret a decidir quin tipus de societat i quin tipus d'economia volem, l’exigència de protecció social per a tota la ciutadania especialment per als i les més febles, la solidaritat, etc., és el nostre millor antídot contra aquests corruptes que enverinen la nostra societat condemnant-la a la precarietat, la pobresa i la insolidaritat. De més greus ens hem eixit,

La lluita continua,

NO A LA LLEI MORDASSA