Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

NITO FIGUERAS: ARRELS

|

- Publicitat -

Arrels és el títol escollit pel saltenc Nito Figueras per batejar el seu tercer disc, en el que versiona alguns dels temes que el van motiva i el fan fer estimar la feina de músic. Aquesta proposta musical vol ser una indagació i alhora un reconeixement dels temes que van perfilar la seva vocació musical. El resultat són un grapat de temes de músics com Elton John (Rocket Man), Stevie Wonder (Isn’t she lovely), Ray Charles (Halleluja I love her so), Billy Joel (New York state of mind) o els Beatles, dels que s’inclouen els temes Blackbird, With a little help from my friends i Hey Jude. Totes les cançons han passat pel sedàs interpretatiu de Figueras (els hem “nitunejat”, diu el pianista) amb el seu particular estil entre samba, swing, jazz o balada. No es tractava només de fer-ne una còpia literal i fidel, sinó de, a partir de la melodia, treure-li punta. Per exemple el Blackbird sona a ritme de bossanova.

Tot i que al disc hi col·laboren molts músics (Pep Poblet, David Piton, Lluís Costa…) la base musical ha estat el piano (l’instrument de Nito Figueras) baix i bateria. A banda ha tingut també l’ajuda del pintor saltenc Joan Mateu (que també va ser músic dels Barri Baix a la seva joventut) que ha fet el dibuix de la portada i el llibreter Guillen Terribas que n’ha escrit el text del llibret.

Publicitat

Arrels ha estat editat per Musica Global (www.musicaglobal.com)i es pot aconseguir també en format digital a iTunes i al web de l’autor (www.nitofigueras.blogspot.com)

Publicitat

Opinió

Minut a Minut