Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Més que un club

http://elmillorany.blogspot.com és un bloc dedicat al gran any 2009 que ha viscut el Barça, el de les sis copes, que conté videos, fotos, cròniques, cançons i enllaços. Darrerament, tot són […]

Daniel Ruiz-Trillo
Daniel Ruiz-Trillo 03/01/2010

http://elmillorany.blogspot.com és un bloc dedicat al gran any 2009 que ha viscut el Barça, el de les sis copes, que conté videos, fotos, cròniques, cançons i enllaços. Darrerament, tot són resums, llistes, videos i records dels millors moments de l’any, dels millors gols i dels millors jugadors. El que és evident és que el club és més català que mai, ara sí que torna a ser més que un club, ara sí que representa Catalunya més que mai.
En primer lloc, perquè l’entrenador i la majoria dels jugadors són catalans: Guardiola, Valdés, Puyol, Piqué, Busquets, Bojan, Xavi i, fins i tot, els cracs Iniesta i Messi s’han fet a la masia. Tots ells tenen sang culé i cor català, senten els colors i s’emocionen com qualsevol seguidor quan arriben els títols. L’exemple més clar, les llàgrimes de Guardiola. 
En segon lloc, perquè la junta de Laporta ha fet tornar el català i tot allò català al club. Ara, el Camp Nou té les portes obertes a cantants i grups catalans, com Lax’nBusto, Gossos, Pet Sala, Bet, The Companys i molts d’altres. Ara, el lema del Barça és “més que un club”. El Barça de Laporta llueix la senyera a la samarreta i a les celebracions. El Camp Nou té les portes obertes als escriptors catalans, com fa durant la diada de Sant Jordi.
En tercer lloc, perquè Guardiola és el primer que, durant una roda de premsa, va defensar el català: ” somos un país con una lengua propia”, i és per això que l’utilitza sempre que vol.
A més a més, ara el Barça ja és més que un club arreu del món, gràcies a la col·laboració amb Unicef i a tota la tasca solidària que porta a terme la Fundació.
Per si no fos prou, el Barça actual promou els valors del civisme i ha expulsat els violents del Camp Nou. Aquests sí que tenen les portes tancades.