Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

Mentiders! Pocavergonyes!

             El Govern central espanyol en funcions o sense s’ha passat més de tres mesos criticant que el Govern català també en funcions no feia res, que no investien nou […]

Joan Lladonet
Joan Lladonet 16/01/2016

             El Govern central espanyol en funcions o sense s’ha passat més de tres mesos criticant que el Govern català també en funcions no feia res, que no investien nou president, que no tenien vots suficients, que no es dedicaven a governar, etc. Ara que són ells que no superen estar en funcions, l’únic que fan es dedicar-se a amenaçar i dir que observaran amb lupa tots els moviments del Govern català. Esgrimeixen les lleis, la Constitució, el TC i l’article 155 de suspensió de l’autonomia. Tot perquè no creuen en la democràcia, en el mandat popular, que és el nord i guia del Govern del Principat. El Govern en funcions del PP té una bona excusa per no fer-ne ni brot, ja que s’han de reunir amb els serveis jurídics per tenir via lliure i poder atacar els independentistes catalans. Esperen que la caverna mediàtica trobi proves contra els corruptes catalans, encara que hagin de cridar l’atenció amb mentides i acusacions, sobre fets que sempre han estat considerats comuns i normals, dins la falsa transparència amb què s’omplen la boca. Com que han ignorat el president català, deu ser que ja han reconegut la independència del que ells anomenen quatre províncies.

            Antena 3 Notícies acusa Carles Puigdemont d’haver rebut subvencions per valor de 500.000 euros, quan era diputat de Convergència i Unió. Si les subvencions eren per a diferents projectes que es varen realitzar durant uns deu anys, un dels quals era per difondre en anglès la cultura catalana, ells diran, igual que un tal Albiol, que era per a adoctrinar sobre l’independentisme català. Tot una gran mentida! El que no diuen és que, entre el 2014 i part del 2015, AfAMMER (Asociación de Familias y Mujeres del Medio Rural) va rebre 647.225 euros de subvenció, quan la seva presidenta era la diputada del PP en el Congrés, Carmen Quintanilla, i la vicepresidenta era Cruz Ruiz Benito, regidora del PP a Nájera, La Rioja. Tampoc no parlen de les subvencions que han atorgat a la FAES, que presideix l’expresident Aznar, i que vol ser la fàbrica d’idees del Partit Popular. També han subvencionat la “Fundación Nacional Francisco Franco”.

            La caverna no descansa, bussegen al twitter i cerquen piulades per poder atacar el president Puigdemont; ja ho varen fer en una tertúlia televisiva, amb una piulada que va utilitzar Inés Arrimadas el dia de la investidura i que va servir perquè Puigdemont en la seva defensa la deixàs en ridícul, demostrant-li que no coneixia el context de la notícia. És un sistema massa utilitzat pels tertulians. La darrera acusació que han fet al president, en lloc de saludar-lo i felicitar-lo, ha estat acusar-lo que s’hagi nomenat Saül Gordillo, com a nou director del grup d’emissions de Catalunya Ràdio. Presenten el nou director com a soci de Carles Puigdemont a l’empresa Nueva Utopía, S.L., dedicada a l’assessoria en comunicació, quan no presenta cap tipus d’activitat des de 2012. A més, asseguren que aquesta empresa ha rebut subvencions del Govern català. Acusen el president d’amiguisme, quan la relació actual empresarial no existeix. El Partit Popular, per boca de García Albiol, parla d’un “xiringuito para adoctrinar”  

            Però no parlen de la llarga llista de col·locats, formada per fills, germans, cunyats, dones, amics i coneguts de ministres, secretaris d’Estat i alts càrrecs del PP. N’existeixen centenars. Aquí en teniu una petita mostra, referida només al president en funcions, Sr. Rajoy:
El 2014, el president Rajoy havia situat, des que ocupava càrrecs dins el PP, 32 parents i amics gallecs, que gràcies a la col·locació i a les arques de l’Estat s’havien fet milionaris. Quan va ser acusat de nepotisme en els mitjans de comunicació, només va reconèixer com a amiga una persona a la qual havia col·locada de presidenta en el Parlament gallec. Deia que els altres només eren coneguts, perquè Pontevedra és una ciutat petita i tothom es coneix. Però un dia va confessar a un amic que havia tengut la intenció de col·locar un cunyat de ministre. Els ha anat situant per totes les administracions. Tomàs Iribarren, que comparteix amb Rajoy la condició de concunyat d’Alejandro Millán Mon, va ser nomenat governador civil de Pontevedra. 

            El darrer cas que explicaré és el d’un altre cunyat de Rajoy, Manuel Fernández Balboa, que el va col·locar, amb 29 anys, de responsable econòmic i financer de la “Fundación Cidade da Cultura de Galícia”, amb un sou de 42.000 euros. Va enfonsar la fundació, ja que tenia un pressupost inicial de 50 milions d’euros en començar les obres, i sis anys i mig després, les obres ja costaven més de 380 milions. Es va haver de paralitzar tot, després del saqueig continuat a les arques públiques.

            Tenen tanta feina a fer per tenir un govern com cal, i es dediquen a actuar com a pocavergonyes i a mentir sobre un president que vol dur endavant la voluntat del poble expressada a les urnes. No fan més que augmentar l’independentisme. Quan se n’adonaran, l’independentisme al Principat de Catalunya superarà el 60%, gràcies a la seva estimulació. Després ens tocarà a nosaltres.

Relacionats