Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Mallorca t’estim

Aquest article no és d’opinió sinó una carta pública d’amor cap a Mallorca. Sempre he volgut expressar la meua estima cap a la meua illa i ara que m’han donat […]

Antoni Abad i Ninet
Antoni Abad i Ninet 08/06/2007

Aquest article no és d’opinió sinó una carta pública d’amor cap a Mallorca. Sempre he volgut expressar la meua estima cap a la meua illa i ara que m’han donat un blog a Internet aprofite aquesta possibilitat per a fer-ho. Per a les persones que no coneixen la illa, els voldria dir que el millor de Mallorca són els seus ciutadans, els mallorquins, persones que estan a l’alçada de la bellesa de la seua terra i que saben estimar i protegir el seu país. Persones que tenen un caràcter afable i que estan acostumades des de generacions ençà a tractar amb persones que passen per la seua illa.

A Mallorca hi ha persones que s’omplen la boca donant lliçons de com s’ha d’estimar la illa, persones que acusen als que no pensen com ells de no estimar-se el seu país, són aquells que destrueixen Mallorca fent construccions com les d’ Andratx o les de Ses Covetes. Jo no diré mai a aquests senyors que no s’estimen el seu país, si però, que tenen una manera com a mínim estranya de demostrar-ho.

A Mallorca també hi ha els forasters. Aquests senyors que no s’estimen als mallorquins tot i viure 50 anys a la illa, que els insulten i menyspreen pel fet de ser nadius, persones que no diuen un mot de mallorquí en tota la seua vida, individus que sempre fan brometes de com parlen els mallorquins en castellà i en català, i que es riuen dels seus costums. Des de menut he sentit frases com “Los mallorquines sin nosotros se morirían de hambre”, “nos debeis la riqueza que teneis” etc. Aquests senyors encara s’ofenen si els hi diuen forasters, com els hem de dir, Salvavidas de los balearicos?.

Doncs bé, a Llucmajor aquests senyors tornaran a ser al Govern del consistori municipal gràcies als destructors de la Illa i seguiran posant rètols a tota Mallorca demanant que es puga estudiar en castellà. Potser na Maria de la Pau els podrà ajudar.