Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Les cases no es comencen per la finestra

En aquest país estem tant desesperats que tenim la costum de començar la casa per la finestra. I és normal, fa massa temps que lluitem per ser lliures (300 anys), […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 12/05/2016

En aquest país estem tant desesperats que tenim la costum de començar la casa per la finestra. I és normal, fa massa temps que lluitem per ser lliures (300 anys), i no ho acabem de ser mai. És per això que abans perdem temps fent una Constitució Catalana (i la que s’ha presentat aquesta setmana no és la primera que es fa), que acabar les estructures d’Estat a què ens vam comprometre a finals del 2012 a tenir llestes el 2014. Això provoca una mica més de frustració sobretot quan hi ha cada vegada més gent que ha desconnectat mentalment d’Espanya.

Però l’Estat no desconnecta de nosaltres, ens vol seguir xuclant. La proposta és molt engrescadora: el PSOE proposa com a “govern del canvi” a gent de la talla i les qualitats de José Borrell, Ángel Gabilondo, Jordi Sevilla o Margarita Robles. Em falten Barrionuevo i Vera a l’alineació. Com no, el Partit Popular ha aplaudit els fitxatges, suposo que en un exercici de confusió amb membres del seu partit. Possiblement s’estigui preparant, ara sí, la pista d’aterratge a la Gran Coalició. Ja ho veurem.
 

Ara ens en fotem de les declaracions –força tergiversades, tot s’ha de dir- d’Anna Gabriel, que era conscient que ara feia dies que no donava cap titular, i li ha donat per treure el cap amb un tema que no domina massa com és el de la maternitat. Però mentrestant els de la proposta de nova Constitució Catalana han donat més carnassa als mitjans espanyols en no proposar el castellà com a llengua oficial. No sabem quina ha de ser la fórmula que acontenti totes les parts, i el debat és apassionant, però alguna vegada hem dit que segurament encara no era el moment. Valgui l’advertència que qualsevol greuge o imposició contra el castellà ens pot aportar el vot negatiu de la comunitat (majoritària) de castellanoparlants al Principat. I sense ells, tampoc hi ha independència. Sort que el president Puigdemont ha dit que si la gent vota ‘No’ a la Constitució Catalana, en farem una altra, tot i que… el fracàs seria descomunal, oi?

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats