Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

L’anticatalanisme d’Esquerra

|

- Publicitat -
  
   Som molts els que ens estem adonant de les incongruències regnants en el sí d’Esquerra. Jo no m’he pogut estar de fer-los saber (a les bases) el meu malestar i preocupació pel rumb del partit que ens hauria de guiar cap a la independència. La carta és la resposta al mail que vaig rebre de les JERC en motiu de la Diada (adjunt al final). 
 
 Senyors de les JERC,
 
  Em sembla molt bé que hagueu organitzat totes aquestes activitats ara per la Diada. M’encanta que la gent que sent i estima Catalunya organitzi coses ja sigui per la Diada o quan sigui. I entre vosaltres, gent de les JERC, sé que hi ha molta gent que s’estima tan com jo (no més) aquest país, tot i que potser treballem per ell de manera diferent.
 
 Aquí rau el motiu d’adreçar-vos aquestes quatre paraules. Si hom sent tan seu un país com Catalunya, que se sent quan aquest nom s’esborra de les seues sigles? Perquè, de moment, continueu anomenant-vos JERC, però si seguiu el màrqueting d’aquells que us representen a més altes instàncies, i no veig perquè no hauríeu de seguir els vostres pastors, aviat passareu a anomenar-vos JE.
 
   I és que després de les darreres municipals, la Diada ha deixat clar que definitivament l’actual Esquerra ha abandonat les sigles ERC. I això us sembla bé gent de les JERC que tan us estimeu la vostra terra? Com es pot lluitar per un país quan es desprecia el seu nom (Catalunya) d’aquesta manera?
 
   Que heu fitxat al conseller de màrqueting del RACC (abans Reial Automòvil Club de Catalunya)? El RACC va trobar-se un bon dia que, per expandir-se al país veí, havia d’eliminar la paraula Catalunya de les sigles perquè sinó no tenia entrada als mercats d’Spain a causa de l’odi dels espanyols vers Catalunya. Ara està registrat com a RACC a seques. Esteu vosaltres preparant la entrada al món polític del país veí? És que no hi trobo cap explicació!
 
   Perquè un partit polític que fins fa poc es declarava independentista elimina ara Catalunya i Republicana de les sigles? Ja no són importants? Catalunya ja no us importa? Ja no aspirem a res més que a ser una sucursal de Madrid (Spain) amb suposat politiqueig d’esquerres? També combregueu amb l’actual espanyolització de la CORPO que depèn del Tresserras? O sigui, la proposta de referèndum pel 2014… pura propaganda hitleriana no?
 
   Senyors de les JERC, cada cop menys gent es creu al seu partit (E), i amb ofenses com aquesta d’eliminar el nom del nostre país, cada cop se’ls creurà menys gent. Suposo que sou plenament conscients de la gent que ja s’ha esborrat del partit i de les bases.
 
   Amb accions d’ultratge al país com la que fa el partit on us emmiralleu, us sembla estrany la rebuda que teniu en certs espais d’independentisme no claudicant? Voleu guanyar vots del catalanisme eliminant Catalunya de les sigles? Imagino també esteu d’acord en tenir un president espanyol-militant que destrossa Catalunya i els catalans cada cop que surt de casa no?
 
   I no vull que em contesteu que la política és complicada i que a vegades s’ha de fer un pas endarrere per després fer un gran salt endavant! No! A Catalunya no estem per fer passes endarrere! I eliminar la R i la C de les sigles i quedar-vos només amb la E no és un pas endarrere, és una traïció a Catalunya, és una traïció als catalans!!
 
   Senyors de les JERC, si cregués que no hi ha marxa endarrere o no hi hagués res a fer no estaria aquí perdent el temps escrient-vos aquestes quatre paraules. Vosaltres podeu tornar a redreçar Esquerra i dur-la pel bon camí. Reveleu-vos i feu dels dirigents les vostres marionetes al servei del país i no a l’inrevés. Vosaltres podeu! Molts ànims! Sé que us estimeu moltíssim aquest país, només cal que desperteu i llavors tots veurem la llum al final del túnel!
 
   Atentament,
 
   Un CATALÀ INDEPENDENTISTA que fa dies que ha despertat,
 
   Gerard Ollé
 
(mail rebut:  
Bon dia, 
Us escrivim per anunciar-vos els actes arreu del territori que es celebren entorn de la Diada de l’11 de setembre:
Barcelona 11.9.2007
Manifestació unitària amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Sortirà de la plaça Urquinaona a les 17:00 amb ronda Sant Pere.

Ofrena floral al monument de Rafael Casanova (9:30 Arc del Triomf)
Blanes 8.9.2007
IIa Diada per l’autodeterminació dels Pobles
www.jerc.cat/comarquesgironines
 Castelló d’Empúries 10.9.2007
Diada Jove de l’Alt Empordà 2007.
a la Pista esportiva de Castelló d’Empúries a les 23:00.
Concert amb Aurania + Dept + Feliu Ventura. Entrada gratuïta i servei de bar amb begudes de la terra.
www.jerc.cat/comarquesgironines 
L’Hospitalet 11.9.2007
Ofrena floral per l’11 de Setembre a la Rambla Just Oliveras amb plaça Lluís Companys a les 12:00
www.jerc.cat/hospitalet  
LLeida 10.9.2077
Acte d’homenatge als caiguts en defensa de Lleida durant la guerra de successió.
18:00h  a l’edifici del Roser
www.jerc.cat/ponent
Martorelles 10.9.2007 
Botifarrada pel canvi de nom de la Pl. Espanya a la Plaça Espanya de Martorelles a les 21:00.
Botifarrada popular pel canvi de nom on es troba el monument a Lluís Companys i que s’anomena plaça Espanya. Comptarem amb l’assistència del diputat Uriel Bertran.
Moià 10.9.2007Concert amb Kayo Malayo i Sota Zero al Parc Municipal a les 22.00h
Entrada anticipades: 4€
    -Moià: Piscina Municipal – Tela Marinera – Ateneu
    -Castellterçol: Forn de Dalt
    -Manresa: Sfèric
Entrades a taquilla: 6€
Reus 11.9.2007
Manifestació unitària. Inici a les 18:30h al Mercat Central i final a la Plaça del Baluard.
Sant Boi de Llobregat 11.9.2007
Concentració a les 11:30 a la cantonada de la Plaça de l’Ajuntament amb el Carrer Major. A continuació, cercavila fins a l’església de Sant Baldiri, on es farà l’ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova on se celebrarà l’acte polític amb les intervenció de Josep Maria Cervelló (Regidor d’Esquerra a Sant Boi) i Anna Simó (Diputada al Parlament de Catalunya). Finalment, pica-pica al Carrer Major, al número 46, davant del Casal Joan Sardà d’Esquerra-JERC Sant Boi.
Sant Feliu de Guíxols 10.9.2007
III Diada Jove de Guíxols al Pati del Teatre Municipal de St. Feliu de Guíxols a les 21:00.
Concert gratuït de grups locals. (Grups per confirmar) Servei de barra i d’entrepans calents.
www.jerc.cat/comarquesgironines
València 11.9.2007
Autocar per anar a la Diada a Barcelona. Per més informació i reserves paisvalencia@jerc.cat
Vilafranca. 10.09.2007
5a MARXA DE TORXES
5a Marxa de Torxes. Sortida de la Plaça de la Vila fins al monument al president Lluís Companys i Jover. Acte de defnsa del territori i la Vegueria Penedès. Homenatge a Lluís Maria Xirinacs. Actuacions de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa. 
Més informació: http://www.jerc.cat/campanyes/llalternativa_independencia_onze_de_setembre_de_2007)
 
 
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut