Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La premsa espanyola remata l’estratègia de la judicatura espanyola

Totes les portades dels diaris espanyols que s'han publicat avui eren condemnatòries: terroristes, bombes, atemptat… hem llegit de tot en referència als set CDRs detinguts ahir (inicialment eren nou, però […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 24/09/2019

Totes les portades dels diaris espanyols que s'han publicat avui eren condemnatòries: terroristes, bombes, atemptat… hem llegit de tot en referència als set CDRs detinguts ahir (inicialment eren nou, però 2 van ser posats en llibertat amb càrrecs). Malgrat que no ha sortit cap prova concloent, l'Estat ja penja la llufa i vendrà aquest nou artefacte comunicatiu internacionalment com una mostra fefaent de terrorisme a Catalunya. L'ànim no és cap altre que provocar i tensar, preparant una sentència que serà dura pels presos polítics. Però hem de ser forts en la no-violència, i molt intel·ligents en la resistència. Sorprèn que la policia hagi trobat tantes coses com explica, i després no hagués estat capaç de detectar l'atemptat a les Rambles de Barcelona, malgrat tenir un imam confident del CNI.
 

Tot això ha servit a l'estat per començar a portar de nou 'piolins' per tenir-los allà en cas que hi hagi algun tipus de revolta popular als carrers catalans quan surti la sentència. Diuen que en l'Operació Judas (així han batejat la detenció dels CDRs) s'hi han implicat 500 policies, i ara s'envia un reforç d'uns 200 que s'allotjaran a Castelldefels i a Salou. El PSOE sembla que fiarà la seva campanya a carregar contra Podemos i ara jugarà la carta de l'exhumació express de Franco, que pot ser imminent, mentre el rei ja va signant la dissolució de les Corts, pas previ per la convocatòria electoral. Ja veurem què li diuen les enquestes a Sánchez, que de moment l'afavoreixen en uns insípids 10 o 12 escons de més. Mentrestant, els Comuns excepte Jaume Asens, no han obert la boca en relació a les detencions dels CDRs. Ni tant sols el clàssic “qué mal todo”. Ni tant sols amb la difusió del vídeo de la Guàrdia Civil esbotzant la porta del domicili particular d'un dels CDRs detinguts (van trigar un minut a obrir-la, per cert, i això ha fet que tothom pregunti quina és la marca de la porta). Serem dialogants, però tindrem memòria.