Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La meva Catalunya del futur

  Ara que ja tenim l’agulla enfilada , i s’ha començat a fer les primeres puntades al feble teixit democràtic , crec que ningú que estimi i vulgui viure a […]

Màrius Viella
Màrius Viella 28/10/2012

 
Ara que ja tenim l’agulla enfilada , i s’ha començat a fer les primeres puntades al feble teixit democràtic , crec que ningú que estimi i vulgui viure a Catalunya, tindria de rebutjar la oportunitat de dir a la resta del mont, que Catalunya ha de ser lo que els catalans decideixin , i Catalunya no ha de voler ser lo que la resta de l’estat espanyol voldria, perquè son  molt clars els efectes d’explotació i de la submissió, desprès de mes de 300 anys.
Les indecisions del sector empresarial, en front  la indepencia de Catalunya, crec que no son justificades, i jo voldria fer una proposta , que possiblement tampoc serà ben rebuda per a tothom; si volem generar llocs de treball i recuperar l’economia en aquest nostre país que espero sigui independent a curt termini, S’ha d’evitar tenir centres comercials, ( no dic industrials), de mes de 100m2 de superfície ; s’ha de procurar restablir el comerç familiar; s’ha de procurar que els beneficis que es produeixin en aquest sector no surtin de Catalunya i que s’inverteixin a Catalunya ; això no vol dir que no es pugui comprar un apartament a la costa de Sol o a Galícia ; lo que intento dir , es que les grans superfícies comercials multinacionals son contraproduents per Catalunya, perquè els beneficis , tots van a parar en paradisos fiscals i en l’economia submergida, en detriment del petit i mitja comerç català.
Algú a pensat com podria ser de diferent el comerç a Catalunya si obliguem a transformar en locals a un màxim de 100m2, “El Corte Ingles “. “ Mercadona “; Carrefour”, etc––etc—etc–.?. Quants llocs de treball es podrien recuperar?. Si a aquestes empreses als hi fa por una reforma semblant, i decidissin desaparèixer de Catalunya , “Eureka”, via lliure per a nous comerciants de caire familiar, que amb la creació de un Banc “Bo”, Comercial i Industrial , de ben segur que podríem aconseguir una Catalunya que administrada per gent honrada , treballant es podria viure amb dignitat.
En quant a la creació de nous llocs de treball , també en podrem parlar en propers comentaris , que de ben segur , que la llibertat i la intel·ligència del poble català , sabrà com desenvolupar.
Màrius Viella                  La Bisbal d’Empordà  28-X-2012        T/. 972640762