Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La incoherencia dels aspirants a governar

La incoherència dels aspirants a governar Que les propostes del Sr. Artur Mas, son una fal·làcia , tots n’estem gairebé segurs , perquè la historia dels pans i dels peixos […]

Màrius Viella
Màrius Viella 07/10/2010

La incoherència dels aspirants a governar
Que les propostes del Sr. Artur Mas, son una fal·làcia , tots n’estem gairebé segurs , perquè la historia dels pans i dels peixos , no crec que es torni a repetir, si es que mai a existit , com tants altres passatges de la Historia Sagrada.
Però que la Sra. Montserrat Tura aixequi la veu , convençuda de que el seu pas i estada per la política, a sigut tot un èxit , que l’anima a aspirar fins i tot a la Presidència de la Generalitat de Catalunya , desprès del fracàs omnipotent de la seva taxa zero, a mi personalment em sembla una altre fal·làcia. ¿ Algú a intentat esbrinar , quants llocs de treball s’han eliminat amb aquesta llei , que ha arruïnat a la majoria de viticultors ?; ….¿ algú a fet cap estudi dels milers de litres de vi que s’han deixat de consumir diàriament, sense que ningú tingues de conduir borratxo, tant sols consumint 33cl. De vi de 13º per àpat ? ; ¿algú pot pensar que amb 33cl. per àpat algú es pot emborratxar?; pensar això es demencial.
Si els resultats de la prohibició per els quals es va imposar la llei , haguessin sigut positius , jo seria el primer en felicitar i aplaudir la iniciativa ; però malauradament ningú a pogut demostrar aquesta eficiència , que tan sols amb una mort que s’hagués evitat ja seria mes que suficient per donar per bona la llei.
També es veritat que s’ha establert una maquina de fer diner i d’arruïnar als ciutadans , que han caigut al parany de veure els 33cl. de vi o menys a l’hora del àpat , i han tingut de conduir per fer la seva feina , sense estar borratxos , però que han sobrepassat la taxa imposada.
Si entrem en el mont del consum d’alcohol per part dels noctàmbuls i de la vida nocturna, també podríem entrar en el tema dels horaris, i del control dels locals i dels serveis que en aquests es donen; però la única mesura , es la de parar la ratera , i fer bufar als ratolins , que surten calents de la discoteca., perquè la “tremperatura “ es molt alta, cosa que ja se’n preocupen els representants i col·laboradors de les màfies de fer-la pujar
A on es la coherència , entre la nit i el dia , per garantir la seguretat viària.
Marius Viella      La Bisbal d’Empordà 7-X-2010     T/. 972640762