Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

La dignitat esportiva

Demà farà una setmana de l’editorial conjunt de 12 diaris editats a Catalunya en defensa de l’Estatut d’Autonomia i de la dignitat catalana. El dia anterior feia 5 anys de la […]

Daniel Ruiz-Trillo
Daniel Ruiz-Trillo 02/12/2009

Demà farà una setmana de l’editorial conjunt de 12 diaris editats a Catalunya en defensa de l’Estatut d’Autonomia i de la dignitat catalana. El dia anterior feia 5 anys de la tragèdia de Fresno. Va ser el 26 de novembre a Fresno, Estats Units, on la Selecció Catalana de Patinatge havia de ser ratificada com a membre de ple dret de la internacional. Catalunya, potència mundial en hoquei patins, havia guanyat el Mundial B d’aquest esport poc abans i tenia tots els mèrits per ser reescollida. Però no va poder ser, per culpa de les pressions i de la intervenció política (diplomàtica?) espanyola, fins i tot amb amenaces i amb la compra de vots.
Està bé que ens fem sentir per temes econòmics, polítics i sociolingüístics, però l’esport no deixa de ser una part de la societat. Ens han trepitjat, ens han negat drets, han manipulat, ens hen ofès, ens han maltractat, i amb quin objectiu? Què pretnien a Fresno? Què han aconseguit?  Desenes de seleccions esportives catalanes tenen reconeixement internacional, i ningú s’ha queixat.
Per la dignitat esportiva, no més Fresnos i prou frens a la dignitat esportiva dels catalans.