Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

La darrera oferta?

Hi ha qui dirà que la manifestació de l’altre dia contra les sentències del Tribunal Constitucional no va reunir l’homogeneïtat que haurà reunit la d’aquest diumenge en defensa del cabal […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 05/06/2016

Hi ha qui dirà que la manifestació de l’altre dia contra les sentències del Tribunal Constitucional no va reunir l’homogeneïtat que haurà reunit la d’aquest diumenge en defensa del cabal de l’Ebre, a Barcelona. No hauria d’estat així, perquè la de l’altre diumenge va reunir el gruix del catalanisme polític –incloent partits unionistes. I per què la manifestació en defensa de l’Ebre ha aplegat més gent? Perquè els seus manifestants s’han posat d’acord en la defensa d’un sol objectiu. I ja saben, lo riu és vida, i Catalunya un sol poble.
 

Aquesta és la premissa que els partits independentistes s’haurien d’aplicar en el moment, no només d’encarar una negociació pressupostària cabdal pel país, sinó per tenir la suficient visió estratègica i de país per tirar tot aquest procés endavant. Les desavinences, principalment entre Convergència i la CUP segueixen, i a la ciutadania se li segueix regirant l’estómac a cada batzegada que fan uns i altres. La negociació, a més, no podia haver arribat en pitjor moment, ja que estem en plena campanya electoral, i la força de “la revolta dels somriures” se l’està enduent Unidos Podemos, que ja sobrepassa en totes les enquestes al PSOE.
 

No val a badar, mentre ens seguim embolicant aquí a cada passa que fem, i no funcionem com un sol poble i una sola piconadora, la nau sobiranista trontollarà fins que la densa boira que encara no ens permet veure res més que una llunyana ombra grisa de l’illa d’Ítaca, acabi enfonsant el vaixell fins una nova era. Ara és l’hora de fer virar el destí de tot un país i encarar, com un país seriós i ambiciós, la recta final d’aquest procés, que a tots se’ns està començant a fer pesat. De moment, sembla que Catalunya s’hagi aturat a l’espera del que pugui passar el 26J. El president Puigdemont ja ha dit que esperarà l’oferta que arribi d’Espanya passades les eleccions. Ja fa massa que donem una darrera oportunitat. Arribarà?

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats