Edició 2155

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 19 de juny del 2024
Edició 2155

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 19 de juny del 2024

José Luis Blanco i la investigació per un positiu d’EPO

|

- Publicitat -

L’atleta català, José Luis Blanco, està vivint aquests últims dies un dels moments més foscos de la seva carrera atlètica. La Federació Espanyola d’Atletisme li ha obert un expedient sancionador per un presumpte positiu de dopatge detectat el mes de juliol, després de proclamar-se campió d’Espanya als 3.000 metres obstacles d’Avilés.

Publicitat

Blanco, setmanes més tard de competir al Campionat d’Espanya va aconseguir la medalla de bronze als Europeus de Barcelona. Entre el 14 de juny i el 4 de setembre va passar per 9 controls de dopatge en 4 països diferents, però la setmana passada, 72 dies després de la cita al Campionat d’Espanya, se li obria un expedient per un presumpte positiu d’EPO que podria sancionar-lo amb dos anys de penalització.

José Luis Blanco ha dit que està molt tranquil per la seva “absoluta innocència” i vol que se li respecti el dret de presumpció d’innocència, un dret però, que no podrà evitar el mal nom que li ha deixat l’expedient de la Federació Espanyola.

Blanco podria estar vivint una situació semblant a la que va patir l’atleta de Canet de Mar, Ricard Fernández, a qui la Federació Espanyola va fer públic que havia donat positiu per EPO l’any 2004, i cinc anys més tard el Tribunal Suprem de Justícia dictaminava al seu favor dient que el positiu d’EPO mai havia existit.

Ara però, el cas d’en José Luis podria tenir puntualitats diferenciades preocupants. Blanco és un dels millors atletes catalans i recentment ha fet un pas dins el context polític, podria ser això suficient per atacar-lo? Què o qui pot haver-hi al darrere de les investigacions?

Lluís Feliu i Roé

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Minut a Minut