Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Jornada de zero

Amb la maquinària preelectoral ja ben llençada, avui ens hem despertat amb una notícia inesperada. L'ANC ha fet descavalcar les candidatures al Secretariat Nacional de Quim Torra i Jordi Calvís […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 09/05/2016

Amb la maquinària preelectoral ja ben llençada, avui ens hem despertat amb una notícia inesperada. L'ANC ha fet descavalcar les candidatures al Secretariat Nacional de Quim Torra i Jordi Calvís per incompatibilitat de càrrecs. L’exclusió de Torra és especialment rellevant perquè aquest aspirava a disputar-li la presidència a un Jordi Sánchez que ha indignat a la xarxa ja que ell va renunciar com a adjunt al Síndic de Greuges un cop ja proclamat president de l’ANC. Tant Torra com Calvís s’han pres l’exclusió amb esportivitat i sense ànim de fer mal a la institució civil, però el fet és que la jornada d’avui ha estat un degoteig d’acusacions de manipulació i de por a l’actual direcció. Val a dir que algunes de les crítiques també se les ha endut Torra, per no mirar-se les regles del joc abans de prendre part en el ball de cadires.
 

La resta del dia ha transcorregut amb una certa normalitat electoral. Avui fins i tot hem tornat a veure com Unió tornava a treure el cap venent-nos unes converses amb sectors i grups disgregats amb els quals podrien sumar per conformar una candidatura de catalanisme moderat pel 26J. No és res més que fum, perquè els únics amb els quals ara mateix podrien sumar i obtenir representació probablement serien els del PSC, i no creiem que les converses vagin per aquí. Espadaler segueix sense voler reconèixer la seva part del deute amb CiU (què ha de dir, si prou en té amb els 19 milions que deu el seu partit), una actitud irresponsable tant com els seus arguments: “aquell deute és responsabilitat del rumb que va emprendre CDC”. Hi havia dos partits a CiU, no? Sembla ser que per acumular quotes de càrrecs desproporcionades -com s'ha vist a la que s'han presentat sols- sí que eren vàlids, però per fer-se corresponsables de les decisions de la federació, no. Ai! Realment s’ha de tenir cara, com la va tenir Duran que ha marxat deixant el partit a una sola passa de la seva extinció. Amb tot, encara s’envalentonen per mirar d’espantar dient que potser es presenten, quan saben sobradament que cap enquesta els dóna una previsió superior a zero diputats.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Relacionats