Jornada 6: escalfant motors per diumenge

|

- Publicitat -

SEVILLA 2-3 BARÇA
Remuntada espectacular, vibrant, d’aquelles que recordes al maig quan tens al Maligne a dos punts per darrere. El Sevilla va sortir al camp com el dia del Madrid, endollat i agressiu des que va baixar de l’autobús. Aquesta actitud, però, li va servir durant 89 minuts.
Tot i les arribades culers a l’àrea de Palop, i el conseqüent partidàs del valencià cada cop que juga contra ells, Trochowski va recollir una pilota a l’àrea balugrana refusada sense voler per Dani Alves, i el polonès va creuar un xut des de l’esquerra que va sorprendre tant la defensa com Valdés, tapat pel central i incapaç d’esbrinar la trajectòria de la pilota. El partit es complicava amb el segon de Negredo, que va anotar només sortir dels vestidors a una jugada on Song va poder fer quelcom més per aturar el davanter madrileny, que va superar Valdés amb una gran vaselina.

Tito Vilanova va provar de treure Thiago y Tello, en substitució de Busquets i Alexis, però qui de veritat va ser l’artífex de la revifada culer va ser el noi d’Arenys Zes Fàbregas. Després d’un munt d’ocasions malaurades, Fàbregas enganxava una pilota a la frontal i amb un xut amb l’interior de la cama esquerra enviava la pilota a la xarxa. Era el 2 a 1 i encara restaven 38 minuts de partit. A tot això, el portento Mateu Lahoz, del comitè valencià, anava posant ingredients per dificultar encara més la pràctica futbolística, si fa no fa al mateix nivell de les puntades que els sevillans impunement repartien a tort i a dret per tot el terreny de joc. Al 72’ expulsaria a Medel per agressió sobre Cesc, que seria l’autor de l’empat al minut 88’, després d’una gran combinació d’equip i unes mans de Thiago a l’inici de la jugada. Dos minuts més tard Villa, que havia sortit 10 minuts abans, feia el tercer després d’una espectacular paret amb Messi. El Pizjuán esclatava i Míchel marxava expulsat als vestuaris, en un altre episodi que passarà als annals de la Història dels Villaratos.

APAÑÓ 0-1 PATETI
Partit d’aquells que no saps ben bé amb qui anar-hi. Un Pateti on fire, difícil de reconèixer, perquè anys enrere un partit així l’hagués perdut. I un Apañó que no se sap a què juga, temorós probablement per l’anunci d’en Lara Bosch de fugir de Catalunya en cas d’independència i endur-s’ho tot.

MÀLAGA 4-0 BETIS
L’euro Màlaga goleja a un Betis incapaç de plantar cara als homes de Pellegrini, i no només per jugar amb 10 per l’expulsió del porter Casto al minut 11 de la primera part. Els malaguenys  broden el seu joc i s’impulsen cap al segon lloc de la classificació.

ERREALA 2-0 ATHLETIC BILBO
La Conxa d’Or se l’emporta l’Erreala en un derbi basc jugat a les portes d’un Alderdi Eguna o “Dia del partit”, deixant clar que els bascos són gent trempada que no tenen embuts per proclamar festa un dia en honor a un partit polític, com és el PNB en aquest cas.

Publicitat

GRANADA 2-1 CELTA
Victòria dels andalusos en un partit que va durar 20 minuts, el temps que van necessitar tots dos a marcar els tres gols. El Celta, tanmateix, es va topar amb un espectacular Toño que va treure mans a dojo.

VALLADOLID 6-1 RAYO
El que a priori era el partit ventafocs de la jornada va finalitzar com el més golejador. Els homes de Djukic van jugar un gran partit davant un Rayo que segueix amb els llums apagats.

OSASUNA 4-0 LLEVANT
Important victòria navarresa davant un Llevant que encara no ha puntuat fora de casa. Armenteros obria el marcador amb un gol digne de la Zona Zapping o de l’APM. No seria fins els últims minuts que l’Osasuna es desfogués i marqués tres gols més, un càstig massa dur pels valencians, que tot i inferiors, no van perdre la cara al partit en cap moment.

MADRID 5-1 DEPORTIVO
Maneta de la banda dels portuguesos als seus germans gallecs, en un partit que ha paralitzat els nostres cosins ibèrics de Portugal, amb 12 compatriotes a tots dos equips. Només el gol de Riki al minut 15’ va posar emoció en el Venaverlo, on Crishtiano va fer un hatttrick dels seus, amb dos penals i un gol de rebot. L’enemic visitarà can Barça a 8 punts i amb la moral pels núvols després de golejar i col·locar-se Ronaldo amb sis gols al Pichichi, justament com Messi.

VALÈNCIA 2-0 ZARAGOZA
Duel interessant de la jornada en la Corona d’Aragó. El València doblega el Zaragoza a Mestalla la Cabeza amb dos rebots de Feghouli de Viera. Segona victòria en lliga dels valencians i lleu respir per les orelles de Pellegrino fins dimarts, que hi ha partit de Champions contra el Llille a casa.