Jornada 25: “será noticia el día que acabemos con once”. I tant, Aitor

|

- Publicitat -

BARÇA 2-1 SEVILLA
Victòria important a l’Estadi davant un Sevilla que, tot i no realitzar un partit competent –tantes pèrdues de pilota com minuts va tenir el partit-, va avançar-se al marcador mitjançant un cop de cap de l’ex culer Botía al 42’ de la primera. Tot i el cop inicial, el Barça va saber refer-se i remuntar un partit que va tenir controlat durant gairebé tota l’estona. El Sevilla, tot intentant fer de Milan, no va dur gaire perill a la porteria de Valdés ni amb les internades de Navas per la banda dreta. Del Niu va arribar a la llotja sense el seu barret de màfies, i ho va acabar pagant.
En defensa Roura va sortir amb Montoya per la banda esquerra i Mascherano al centre de la defensa com a novetat, a més de deixar Song al lloc de Busquets els 90 minuts.
Amb un inici un pèl esbojarrat, els culers van saber recuperar el control de la pilota i jugar com saben; el Sevilla, un cop acabat l’atac i gol inicial, va replegar-se al seu camp, cosa que va complicar el joc blaugrana en reduir-se els espais. Amb aquest panorama, i mitja culerada demanant xuts des de 60 metres de distància però meravellant-se a la mateixa vegada amb la combinació i les parets impossibles entre Messi i Iniesta, va arribar el gol de Botía, que va rematar de cap davant d’Alves una centrada des de la dreta. Massa premi pel Sevilla i massa càstig pel Barça. La segona part va seguir el guió de la primera. Tello va entrar en el lloc d’un Alexis voluntariós com de costum, però gafe com sempre. L’entrada del jove de planter va suposar un fibló continu per Coke, que poques vegades va poder aturar-lo. El gol però, va arribar de la mà de Villa, en rematar entre els dos centrals sevillistes una bona centrada d’Alves. El partit feia tuf de remuntada i així va acabar sent 10 minuts després, quan Messi i Tello van trenar una jugada a l’àrea andalusa que va acabar amb l’argentí fent el seu 38è gol a la lliga. D’aquí al final poca cosa més.

DEPORTIVO 1-2 MADRID
Un gol d’Igualín al 88 dóna la victòria al Maligne a terres gallegues, tot deixant al Deportivo més tocat encara a la darrera posició. Riki faria l’1 a 0 al minut 35, amb cantada de Diego López inclosa, i a partir d’aquí els corunyesos van poder liquidar el comando del Rommel de Sétubal, però o no van poder o no van voler. A la segona va haver de sortir l’acòlit favorit, juntament amb Ozil i Khedira, per canviar la cara a un equip que, com de costum, no va jugar a res. A Modric, fil de Falomir, ni se’l va veure, així com a Essien. Segueix la trepidant cursa per veure qui és l’afaitapagesos que s’autoexpulsa en menys temps; Di María li pren el lloc a Ramos, en rebre dues grogues en 15 segons a les acaballes. Karanka s’estranya.

ZARAGOZA 2-2 BLAVÈNCIA
Apoño i Postiga van posar 2 a 0 per davant als aragonesos en el derbi de la Corona, però no van saber suportar la pressió blavenciana i van rebre dos gols de Jonas que van deixar el partit empatat. Polèmica en el primer gol valencià per un possible fora de joc de Soldado que, sorprenentment, no li van xiular.

CELTA 2–1 GRANADA
En un partit amb més tensió que un dinar a La Camarga, l'equip que no va acceptar rebre a la seva banqueta a l’aviador fatxenda que compara persones amb bonyigues de gos i demana llibertat d’expressió després va aconseguir una victòria balsàmica a Balaídos davant un Granada que li costa sortir de la zona calenta de la classificació. Aspas va tornar a marcar jornades després i l’equip que  aconsegueix tres punts vitals per mantenir-se amb vida a primera.

MALLORCA 1-3 GETAF
El Mallorca comença a posicionar-se com a company de descens del Deportivo després de tornar a perdre a casa, aquesta vegada contra el Getafe i als últims minuts de partit. Després d’anar guanyant gràcies al gol de Gio, que està fent una gran temporada a les illes, al minut 70 tot es va ensorrar després d’un penal dubtós dels locals i la transformació del mateix per part de Diego Catro. Colunga va acabar de rematar la feina als 5 últims minuts.

ATHLETIC 1-3 ERREALA
L’últim derbi basc a San Mamés es recordarà per tota la eternitat com el dia que l’Erreala va tornar a guanyar allà després de gairebé 10 anys. Tot i el gol inicial dels de Bilbo de la mà d’Ibai, Griezmann, Aguirretxe (després d’una errada clamorosa de Raúl) i Vela van acomiadar el derbi de la gespa de la Catedral.

RAYO 1–2 VALLADOLID
El duel de revelacions va acabar en mans del Valladolid en un partit que marca un nou rècord d’anotació: l’ex perico Amat va fer-se un gol a la seva porteria el minut 71, i al 72’ va enviar un globus des de mig camp i Dani Hernández, tot fent un José Francisco Molina, va empasar-se la pilota. Manucho faria el segon dels castellans a les acaballes.

PATETI 1–0 APAÑÓ
El Pateti converteix el Calderón en un fortí i aconsegueix la seva tretzena victòria de tretze possibles a lliga. La còmica eliminació de l’Europa League davant el Rubin Kazan sembla no haver afectat els homes del ‘cholo’, que van dominar els pericos encara i jugant amb deu tota la segona part. Falcao fa l’únic gol, de penal comés sobre Diego Costa.

BETIS 3–0 MÀLAGA
El Betis de Mel esborra l’equip del xeic al derbi andalús de la jornada. El Málaga segueix tocat després de la derrota a Porto. Jorge Molina, al primer minut de joc, Mario i Pabón van anotar els tres gols del partit, tots a la primera meitat, per sentenciar un Málaga que ja ha perdut de vista al Maligne per sobre i veu al Blavència pel retrovisor.

LLEVANT X–X OSASUNA
El Ciutat de València serà l’escenari del partit del dilluns, els valencians amb ganes de reenganxar-se al carro europeu i els navarresos sortir del pou.