Jornada 23: imparables cap al títol

|

- Publicitat -

BARÇA 6-1 GETAF
Exhibició blaugrana a l’Estadi a l’hora de l’àngelus en un partit fet a mida pels xinesos, que hauran celebrat l’any nou amb aquesta plàcida golejada sobre l’equip madrileny. Alexis va tornar a marcar, per primera vegada a la lliga, després de rebre una passada excelsa d’Iniesta, el millor dels culers, i batre Codina en el mà a mà. El xilè sortiria ovacionat al 30’ de la segona per deixar el seu lloc a Tello, autor del quart gol. El que no es tan bueno como parece Messi faria el segon al minut 13, gol que en fa 34 a la lliga. El Getafe, totalment noquejat i a la defensiva, no trobava manera d’apropar-se a la porteria de Valdés. El tercer arribaria de les cames de David Villa, que aprofita els minuts al camp com ningú, després d’una jugada amb Jordi Alba per la banda esquerra de l’atac blaugrana. Tello, que sortia per Alexis, faria el quart amb un xut ajustat al pal des de la frontal de l’àrea.
El Barça de Tito porta des del 6 de gener sense finalitzar amb zero gols encaixats.Avui semblava  que tornaria a ser així, però l’ex perico Álvaro Vázquez va aprofitar l’única errada de la defensa blaugrana i va fer el primer dels madrilenys. El partit no havia acabat encara, atès que Iniesta faria el cinquè després d’una altra jugada de combinació a l’àrea de Codina i més tard, al 92, Alves posaria una gran centrada cap a Thiago, molt bé avui reemplaçant Xavi al centre del camp, que va tocar cap a Piqué que només va haver d’empènyer l’esfèric a la xarxa. El Barça de Tito es col·loca al capdavant de la classificació amb vint victòries i 78 gols a favor, tot just el dia que la lliga fa 84 anys que va començar. A que no sabeu qui va guanyar la primera lliga?

LLEVANT 1-2 MÁLAGA
L’equip del xeic aconsegueix doblegar els granotes al Ciutat de València gràcies a Isco, autor dels dos gols andalusos. Barkero obria el marcador al 27’ de la primera amb un gol de penal més que rigorós sobre Martins, però Isco empatava deu minuts més tard mitjançant un altre penal, més dubtós que l’anterior. Al començament de la segona el mitjapunta andalús faria el segon.

MADRID 4-1 SEVILLA
El Maligne es desfà amb molta facilitat del Sevilla d’Emery a Mòrdor amb un contundent 4 a 1, amb tres gols del neng de Madeira, un pas inicial i necessari abans d’enfrontar-se amb un equip de nivell mundial com és el Manchester United i no fer ni un gol de penal. Els andalusos no van poder ni fer pessigolles als blancs a casa, amb només un moment d’esperança després del 2 a 0. El matalasser Manu del Moral faria el gol de l’honor a les acaballes. Dimecres espera el Manchester de Ferguson.

DEPORTIVO 0-3 GRANADA
El Granada confirma el que ja s’anava veient des de principi de temporada, que és que aquest Depor només s’assembla a aquell de Bebeto pel nom i pel capo que segueix de president. El Granada aprofita els regals del gallecs i acaba golejant a Riazor, una victòria que els permet respirar i posar-se sis punts per sobre el descens, els mateixos punts que separen el Deportivo de la salvació.

ZARAGOZA 1–2 ERREALA
Griezmann i Aguirretxe sentencien el Zaragoza durant la primera mitja hora de partit. Els aragonesos van llençar el partit a norris amb l’expulsió el minut 21 d’Héctor per doble targeta, i des d’aquí van ser una pura comparsa dels bascos. Apoño faria el gol aragonès de penal comés estúpidament i sense cap necessitat per Bergara, tal i com diu Jar Jar Binks que el llençarà davant el Manchester.

CELTA 0-1 BLAVÈNCIA
El Blavència torna a salvar els mobles al descompte, aquesta vegada mitjançant un gol de l’incombustible Valdez al 93’. El Celta va plantejar un partit difícil als de Valverde i va acabar perdent el partit en l’última jugada, tot i els ensurts a Guaita per part de Krohn-Delhi i Aspas durant la segona part.

MALLORCA 1-1 OSASUNA
Un gol del central Geromel al minut 91 de partit salva l’enèsim retorn de Manzano a Son Moix, àlies Iberostar, davant Osasuna que no va poder mantenir el gol de Lolo al 76’ de partit. El control del joc de part dels de Manzano no es va poder traduir en gols i deixa els balears a quatre punts de la salvació que la marca justament l’Osasuna.

RAYO 2–1 PATETI
El Rayo derrota un Pateti que porta cinc partits com a visitant sense guanyar. Leo Baptistao i Lass fan els dos gols vallekans durant la primera mitja hora de partit, en una primera part d’exhibició pels de Jémez. Els matalassers tornen a estar a 12 punts del Barça de Tito que és més líder després del partit a Vallekas.

ATHLETIC 0–4 APAÑÓ
Èpica va haver de ser la xerrada post partit de Bielsa als seus després d’encaixar quatre gols a domicili davant un rival com l’Apañó, que ja s’allunya de la permanència gràcies a l’empenta del vasco Aguirre però que encara no havia guanyat fora de casa.

BETIS – VALLADOLID

Duel de revelacions on els andalusos es juguen entrar en places europees (i quedar-se a les portes de la plaça Champions), davant el Valladolid de Djukic que aspira a atacar-les.