Jornada 21: quanta més crisi, més clàssic

|

- Publicitat -

BARÇA 5–1 OSASUNA
Golejada blaugrana amb fourtrick de Messi. L’Osasuna només va ser rival durant la primera mitja hora de partit, amb una defensa prou avançada com per a fer jugar els culers allunyats de l’àrea una bona estona. Messi obria el marcador al més pur estil Pelé, tot rebent una passada excelsa de Xavi, que l’habilitava davant el futurible Andrés Fernández, al qual regatejava sense tocar la pilota. Loue va empatar al 25’ de la primera amb un xut fort des de la frontal a la xarxa defensada per Valdés, rebut amb aplaudiments a l'estadi, deixant clar que la grada és amb el de l’Hospitalet. Arribas va aturar un xut de Xavi amb les mans al minut 28 a l’àrea, i Teixeira no va dubtar i va assenyalar penal. Mendilíbar, visiblement molest per la decisió arbitral, va marxar expulsat. Messi va fer el segon, i a partir d’aquí tot va anar de rodat. Pedro faria el tercer vora la mitja part, i Messi en faria un parell més als inicis de la segona, dos gols fruit de la bona connexió amb Villa, un dels altres defenestrats per més d’un i que demostra que encara té camí al Barça. Alexis va sortir a la segona part en lloc de Pedro, però tampoc va tenir sort aquesta jornada. El joc del Barça, potent hipnòtic només superat per l’efecte inoculat a la societat d’avui dia a l’hora de denunciar la corrupció de les nostres elits, va superar un Osasuna valent però sense l’energia suficient com per a aturar aquest Barça de Tito, que ja escalfa motors per a una altra (i ja repetitiva i cansina) edició del “dit a l’ull” i la “trepitjada general de mans i cuixes” aquest dimecres.

DEPORTIVO 2-3 BLAVÈNCIA
El Blavència aconsegueix endur-se els tres punts de Riazor gràcies al gol a les acaballes de Ricardo Costa. El gallecs van acabar el partit amb dos homes menys, Silvio i Assunçao, tot demostrant menys seguretat enrere que Bogarde i Dehú.

MADRID – GETAF
Victòria del Maligne sobre els seus veïns amb tres gols del neng de Madeira. No va ser fins el minut 52 que Gramos va fer el primer del partit després d’una clamorosa falta de Carvalho sobre Moyá. Res més sembla haver passat abans del primer gol. A partir d’aquí, i en qüestió de minuts, van caure els tres gols del portuguès, encimbellat als altars del “Cristianisme” més integrista i cec que s’ha vist mai, que encara creu que el Messies no duu una samarreta blau i grana i marca 90 gols per any.

ZARAGOZA 0-0 APAÑÓ
Empat a gols i targetes entre dos conjunts amb més por de perdre que la cúpula del PP que li revisin la correspondència. L’Apañó del vasco va perdre Javi López per doble groga, però Sapunaru en un acte de bon samarità marxa expulsat i iguala el comptador de targetes.

LLEVANT 2-1 VALLADOLID

Igualtat màxima a València amb dos golarros inicials de Baraja per part castellana y de Barkero de part valenciana. El partit es va decidir al minut 90 amb un gol en pròpia porteria de Rukavina després d’una internada de Martins a l’àrea en rebre una passada de Diop.

CELTA 1-1 ERREALA
Poca cosa entre gallecs i bascos a Balaídos. El danès amb nom de malaltia congènita va avançar el Celta, però Elustondo empataria de cap per als txuriurdin ja a la segona meitat.

RAYO 3–0 BETIS
Espectacular victòria vallekana contra el Betis, l’altre equip revelació de la lliga, en un partit que anys enrere hagués significat una lluita per accedir a les places d’ascens a la primera divisió. Piti, Delibasic i José Carlos desmunten un Betis poc competitiu.

MALLORCA 2–3 MÁLAGA
Nova desfeta de l’equip de Jokin, aquesta vegada davant de l’equip del xeic que es referma a la quarta plaça després de la derrota del Betis a Madrid. Els andalusos, encara que van anar per davant durant tot el partit, van acabar demanant l’hora a l’àrbitre després que Giovani Dos Santos, millor jornada a jornada, escurcés distàncies amb el 2 a 3 amb un gran gol de falta.

ATHLETIC 3–0 PATETI
Derrota del Pateti, que sense Falcao només ha pogut guanyar dos partits de set. La notícia de la marxa de Llorente a la Juve sembla haver alleujat l’ambient a San Mamés, que ha tornat a gaudir de l’Athletic de la temporada passada, i ja de pas li ha tornat la golejada de la final de la UEFA als matalassers.

SEVILLA – GRANADA
Duel andalús que agafa tots dos en hores baixes. Els homes de Del Niu poden anar-se’n a dormir empatats a punts amb el Granada si perden.