Jornada 15: de l’espanyolització a la werterització

|

- Publicitat -

BETIS 1-2 BARÇA
Victòria treballada dels culers a camp difícil i que suposa el partit rècord per a l’astre argentí i millor jugador de la història Leo Messi, en superar els 85 gols que ‘Torpede’ Müller va fer l’any 1972 i que serà susceptible d’anàlisi al RP. Tot i que fa quaranta anys es jugaven molts menys partits i que, per tant, el rècord de l’alemany romandrà sempre com a una gesta, no ho és gaire menys la de Messi que en suma en el que va d’any 86 gols.
La primera meitat va ser culer, amb uns Xavi i Iniesta (aquest quan va baixar a cobrir la baixa de Cesc, lesionat i canviat per Alexis) meravellosos i controlant el joc sobre la gespa. Malgrat això, el Betis no li va tòrcer la cara al partit i va respondre als dos gols inicials de Messi amb un de Ruben Castro al 39’, després d’una caraja defensiva blaugrana. A partir d’aqui, i sobretot a la segona meitat quan el Barça no va saber adormir el partit, les ocasions es van succeir a cada porteria, amb tres pals del Betis i, li pesi a qui li pesi, dos del Barça i de més clars (refús d’Adrian del xut de Messi i pilota a l’escaire d’Alba en recollir el rebot). Valdés també en va treure alguna, i amb aquest 1 a 2 es va arribar al final. Victòria blaugrana que permet mantenir la distància de sis amb el Pateti i d’onze amb la banda dels portuguesos.

VALLADOLID 2-3 MADRID
La qualitat que atorga el talonari doblega a un Valladolid coratjós i valent, que es va avançar per dos cops al marcador, i que va plantejar un partit entretingut a anys llum de la falta d’esma que va demostrar, com sempre, el Pateti. Una sèrie d’errades imperdonables a prop de l’àrea pròpia van ser aprofitades per Benzema per fer l’empat a 1, després del gol castellà de Manucho. El propi davanter portuguès s’encarregaria d’avançar de nou al Valladolid, fins al minut 40 quan una gran jugada d’Ozil, repetida fins dir prou per les televisions afines i que planteja les possibilitats que podria tenir aquest talentós jugador alemany a un equip com el Barça, amb el subsegüent gol posarien de nou l’empat al marcador. A 20 minuts pel final el mateix Ozil s’encarregaria de treure les castanyes del foc a Mou i executaria perfectament un llançament de falta proper a l’àrea castellana. Els homes de Djukic van demostrar que plantant cara al Maligne apareixen totes les seves mancances al camp.

ATHLETIC 1-0 CELTA
Un solitari gol d’Aritz Aduriz serveix els lleons per derrotar el Celta i per fer oblidar Llorente de l’imaginari basc. El que a priori és el segon davanter és titular indiscutible pel loco Bielsa. El mercat d’hivern podria posar fi a aquesta reedició per a menors de 18 anys del conflicte Sarabia-Clemente.

LLEVANT 4-0 MALLORCA
Els Ballesteros i Juanfrans aconsegueixen endossar quatre gols al Mallorca. Joki Caparrós, enfurismat a la sala de premsa, demanarà al Consell de Mallorca escolaritzar el seu fill en andalús, tot aprofitant l'empemta de Madrid. Els granotes es consoliden en la part alta de la classificació i el Mallorca baixa a fer companyia a l’Apañó als abismes.

PATETI 6-0 DEPORTIVO
Cinc gols del ‘tigre’ Falcao davant un equip de Segona División Z permeten els de Simeone seguir creient-se l’equip revelació de la temporada. Una gran actuació la del colombià, lleugerament diferent de la del dia de Mòrdor, davant una defensa més inefectiva i dolenta que els assessors d’educació de l'inefable /Güert/.

APAÑÓ 2-2 SEVILLA
Negredo aconsegueix esvair el somni perico de guanyar fora de casa alguna vegada més, tot empatant el partit a dos al minut 91. Muñiz L’Oreal s’inventa una expulsió a Reyes al minut 40 de partit, però regala un penal dubtós d’Stuani als visitants. Les derrotes de Granada, Deportivo, Mallorca i Osasuna permeten l’Apañó seguir somiant amb la salvació i fa que la directiva se centri en el comunicat oficial en defensa de la llengua catalana que porten fent durant una setmana.

OSASUNA 0-1 BLAVÈNCIA

Estrena del Txingurri com a entrenador del Blavència al Reyno amb victòria, que fa bo el tòpic i l’ajuda a ser rebut a Mestalla, almenys, amb el benefici del dubte. Un gol del gudari Soldado al seu ex equip dóna aire als valencians, desens.

MÀLAGA 4-0 GRANADA
Passeig militar de l’equip del xeic davant un dels altres equips que desprèn un efluvi subtil a segona. Tres gols dels ressuscitats Saviola, Joaquín i l’incombustible rodamón Roque Santa Cruz, i un de Camacho, deixen al Granada tercer per la cua. Pellegrini, al cap i a la fi, retorna els quatre gols de l’alcorconazo al llavors tècnic de l’equip madrileny i ara a Granada, Anquela.

ERREALA 1-1 GETAF
Tuf de la jornada a on es van trigar 86 minuts en veure un gol. Lafita posava per davant els madrilenys, però Carlos Martínez empatava el partit amb un cop de cap al 91’.

RAYO X-X ZARAGOZA
Vallekans i aragonesos disputaran aquest dilluns el partit en obert a les 21 hores, tot esperant que no es fongui cap focus al l’estadi.