Jornada 14: una marxa triomfal

|

- Publicitat -

BARÇA 5-1 ATHLETIC
Continua la marxa triomfal del Barça de Tito a la lliga, aquesta vegada derrotant als bascos per un 5 a 1 i un no menys espectacular joc dels baixets del Barça. L’Athletic, incapaç d’aturar les arribades tant pel centre com per les bandes dels culers, només va oposar resistència fins el primer gol de Piqué. Bielsa sembla no voler canviar res de l’estil de l’Athletic, i s’entesta en jugar amb una pressió a l’home que va acabar per crear situacions esperpèntiques en defensa, com és veure a Amorebieta defensant al mig del camp (tot seguint a Messi) o a Ibai jugant de lateral. D’això se’n va aprofitar bé el Barça, que va marcar el segon cinc minuts després del primer, al 25’, després d’una gran passada llarga de Xavi cap a Messi, que picava la pilota davant l’ex perico Iraizoz. Amorebieta acabaria anotant en pròpia porteria a l’intentar refusa la rematada de l’argentí. Messi ja es troba a només un gol de superar al gran ‘torpede’ Müller com a màxim golejador en un any.
A la segona meitat veuríem a Iniesta marcant-se una passada Laudrup style que recolliria Cesc per fer el quart. L’Athletic aconseguiria marcar el gol de l’honor mitjançant Ibai Gómez, que després d’una errada defensiva culer encarava Valdés i aconseguia batre-ho per sota les cames. El Barça, lluny d’afluixar pistonada, va pujar la marxa i només cinc minuts més tard, al 70’, Messi col·locava la pilota vora l’escaire d’Iraizoz després de passejar la pilota pels nassos de la defensa basca durant gairebé un minut. El Barça aconseguia el cinquè i marxava a casa amb els deures fets, tot deixant a segon i tercer que s’esbatussessin a Mòrdor. S’acosta desembre i gener i la dinàmica és la millora a cada partit.

MADRID 2-0 PATETI
Jugaven segon i tercer de l’anomenada ‘Liga de las estrellas’, i veient el partit ens ve a la ment allò de si un Sabadell-Vic seria millor espectacle que el vist al Venaverlo. Va guanyar qui menys malament ho va fer, i és que si no fos per l’error de Matrix que va permetre el Neng de Madeira tornar a marcar de falta directa set mesos després (també contra el Pateti) i per la nul·la ambició dels matalassers, el partit podia haver acabat amb saldo negatiu. El Pateti torna a ser més Pateti que mai, en un partit on també va tornar a aflorar el señorío merengue de la mà del Jar Jar Binks de Camas, del sergent Von Karanka i de la central lechera en celebrar les accions de Ronaldo com les d’un “Pilota d’Or”.

GETAF 1-0 MÀLAGA
Nova derrota de l’equip del xeic que es despenja dels primers classificats. Un solitari gol de Lopo dóna la victòria a un Getafe que ha fet 22 punts amb només 17 gols. Per sota del Màlaga, i tenint en compte el nivell del segon i tercer classificats, trobem una sèrie d’equips que, sense treure mèrit, han format part de la segona divisió en èpoques no tan llunyanes, tot demostrant el gran nivell de la lliga espanyola de futbol.

BLAVÈNCIA 2-5 ERREALA
Correctiu dels bascos als valencians que provoca la destitució de l’invent Mauricio Pellegrino com a entrenador del valencianistes, i l’avançament de les Falles a la llotja de Mestalla. La cara de Zurutuza va impactar amb el colze de Jonas, com diria algú, i l’àrbitre va expulsar el brasiler al minut 40 de partit. A partir d’aqui l’Erreala va anar sempre endavant en el marcador. Es van registrar noves mostres d’estima entre l’afecció blavenciana i el seu equip.

GRANADA 0-0 APAÑÓ
Empat a Los Cármenes que trenca allò de “a entrenador nou, victòria nova” amb l’arribada del basco Aguirre a la banqueta perica. Anquela, per la seva banda, queda al fil de l’abisme i queda a l’espera de ratificació abans de ser acomiadat del club de Pozzo (Udinese) i Pina.

DEPORTIVO 2-3 BETIS
El Betis confirma el seu gran estat de forma derrotant a domicili a un Deportivo que no ha assolit encara el nivell de segona divisió B, imprescindible per poder participar a la Lliga BBVA.

CELTA 1-1 LLEVANT
Els granotes treuen un empat valuós de Balaídos després d’anar perdent gairebé tot el partit. Amb més voluntat que no pas joc, els de JIM eviten una derrota i segueixen voltant les places europees de la classificació.

MALLORCA 1-1 ZARAGOZA
Derbi de la Corona on el Mallorca aconsegueix empatar el partit els últims minuts mitjançant Víctor al minut 86. Els balears fallen un penal i els aragonesos no poden mantenir el gol inicial de Postiga al 16’.

OSASUNA 1-0 RAYO
Partit bronc, tosc i dur de veure al Reyno entre vallekans i navarresos. L’Osasuna, amb la porteria imbatuda des de fa cinc partits al seu estadi, fa bo el gol de Kike Sola al minut 5. A partir d’aquí, osasunisme al 100%.

SEVILLA X-X VALLADOLID
Partit d’avui dilluns entre els homes de Del Nido i el Valladolid, sengles equips empatats a punts a la meitat de la classificació.