Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

“Invictus Rubalcaba”

Rubalcaba és l’home, ha estat una persona clau durant el govern socialista de Felipe González, clau també en el govern de Rodríguez Zapatero. El seu treball contundent, fosc i executiu […]

Col·lectiu 2014
Col·lectiu 2014 06/02/2010

Rubalcaba és l’home, ha estat una persona clau durant el govern socialista de Felipe González, clau també en el govern de Rodríguez Zapatero. El seu treball contundent, fosc i executiu deixa petjada, només cal veure com la seva marxa de portaveu parlamentari a Ministre d’Interior s’ha notat i ha debilitat profundament el grup parlamentari socialista. Només cal preguntar a persones que l’han patit que hi pensen. Calculador, fred, professional de la política, sense pietat, amb una amabilitat calculada…, és d’aquelles persones que malgrat et robin la cartera li acabes donant-li les gràcies.

Capaç de corra els 100 metres en 11 segons durant la seva etapa de practicant de l’atletisme; ha estat una peça clau durant tots aquest anys, és considerat el veritable estrateg de la victòria socialista de 2004, va saber aprofitar els errors del PP en la gestió dels atemptats del 11-M, seva és la famosa frase “Espanya es mereix un govern que no menteixi” clau en aquella victòria inesperada dels socialistes.

Com a Ministre de l’Interior des de 2006, ha estat el responsable de la línia dura en la lluita contra ETA i l’esquerra abertzale. Clar partidari de posar-ho tot al mateix sac, tot és ETA i el diàleg no és possible. Comença ha estar preocupat per com la seva estratègia se li està firant en contra. Veu amb preocupació el procés obert a l’esquerra abertzale, sap que aquest cop els moviments són seriosos i mostra un pànic a un procés de pau definitiu que deixaria Espanya sense excusa davant la comunitat internacional.

Tot val per fer descarrilar el procés obert en el món independentista basc, línia de duresa màxima contra els partidaris de la via pacifica: detencions unilaterals de joves bascos, processos contra la premsa basca arribant al súmmum amb la prohibició de que Arnaldo Otegui rebi a la presó l’escriptor britànic John Carlin, autor d’el factor humà, obra en què es basa la recent estrenada Invictus sobre la fi de l’apartheid a Sud-Àfrica.

“Invictus Rubalcaba” vol fer el contrari del que descriu el factor humà. Vol fer el contrari que va fer Nelson Mandela a Sud-àfrica, vol impedir de totes una declaració unilateral de treva, per part d’ETA, amb ple suport del món independentista i avalat per diferents organitzacions internacionals especialitzades en mediació de conflictes. Però aquest cop el procés de pau és irreversible, ni ”invictus Rubalcaba” ni l’aparell d’Estat podran evitar-ho. Per això els nervis dels darrers mesos: les actuacions a la desesperada contra tots aquells que creuen en el diàleg com a únic camí per la resolució dels conflictes. Perquè es vulgui i no a Euskal Herria, existeix un conflicte polític i ara és l’hora de la democràcia i els dirigents espanyols tenen por d’aquesta, per això necessiten de personatges com Rubalcaba.