Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Insubmissió fiscal, esperança i dignitat

|

- Publicitat -
El govern d’Espanya ha anat massa lluny en l’asfíxia política i econòmica  que ha practicat de forma sistemàtica a Catalunya. La corda s’ha tensat tant que ja cap pont és viable per a buscar un encaix de futur. Catalunya ha d’emancipar-se i ho ha de fer ràpid, de forma pacífica, sense rancúnies, sense verí, amb la normalitat que un poble democràtic decideixi des d’un Parlament democràtic.
 
Avui sobre la taula tenim ja una escletxa més d’esperança, i és que els Ajuntaments  catalans poden deixar de pagar a Espanya. S’ha encetat una campanya d’insubmissió fiscal per la qual els Ajuntaments paguen els seus impostos a la Generalitat i no pas a l’Estat espanyol.
 
Segons el secretari de política municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Joan Ramon Casals, “en el moment que pagues els impostos a una agència tributària de l’administració pública, com és la Generalitat, compleixes les teves obligacions fiscals, i no perjudiques els veïns” . D’aquesta manera, CDC ha animat a tots els ajuntaments a fer el pas, a prendre la decisió i deixar de pagar a Espanya, l’Estat que condiciona, coarta i amenaça les il·lusions d’un poble que vol viure lliure, en pau.
 
La campanya d’insubmissió fiscal és legal i aporta líquid a la Generalitat però és a hores d’ara  una acció simbòlica perquè la Generalitat, després de rebre els impostos, ha de passar comptes amb l’executiu espanyol. Tot i així, és un exercici perfecte per mesurar la força econòmica del teixit municipal català, esperem que s’hi vagin adherint més ajuntaments, especialment els convergents com el de  Sant Cugat del Vallès.
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió