Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Indignitat i inseguretat a l’estació de Portbou

El passat dissabte 13 d'octubre a les 6:45 h del matí, quan anava a l'estació de Portbou per agafar el tren regional que surt a les 6'57 h vaig veure […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 14/10/2018

El passat dissabte 13 d'octubre a les 6:45 h del matí, quan anava a l'estació de Portbou per agafar el tren regional que surt a les 6'57 h vaig veure una escena lamentable. En el túnel petit abans d'arribar a l'estació em trobo el terra molt brut, amb excrements que semblaven humans. A més, en aquest túnel hi havia una il•luminació molt deficient L'escena era dantesca: deixadesa, abandonament, tercermundisme,sensació d'inseguretat i molts d'altres adjectius.

L'estació internacional de Portbou, L’estació  transfroterera de  Portbou  feia por de debò; semblava un film de terror, però era la realitat. Davant d'aquesta situació, que ja es repeteix massa vegades, voldria fer una crida cívica, donar  un  toc d’atencuió  a Adif al  Ministeri  de  Fomento i als responsables de Rodalies Catalunya per dir-los que això NO  pot continuar. Els portbouencs, els altempordanesos  i  els  catalans  reclamen dignitat i  una estacuió  neta  i  segura. Indirectament, també voldria expressar la meva crítica envers el govern de Catalunya i, particularment, els Mossos d'Esquadra, per aquest abandonament i sensació d'inseguretat en una estació transfronterera com la de Portbou. Pensem que el transport públic, la mobilitat sostenible  és un pilar més de l'estat del benestar, tan o més important que la sanitat o l'educació. I per cert, també volia recordar que les obres de millora d'elevació d'andanes  i dels nous  ascensors  que havien de començar a primers d'octubre encara res de res. Cal recordar  que sense aquestes  obres   el 70% de la població  de  Portbou  no poden pujar  al  tren . Ja seria hora que els panxacontents  d’ADIF  i  el Ministeri de  Fomento tinguessin una mica de  dignitat  i  sentit  comú.