Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024
Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024

Illes Lofoten

|

- Publicitat -

Tots els hiverns, la càlida corrent del Golf porta el bacallà àrtic cap al sud, del mar de Barents a les aigües de les Lofoten. És un fenomen curiós i que ha propiciat que les Illes Lofoten s’hagin convertit en la principal àrea de pesca hivernal de Noruega. La pesca, aquí, és tota una indústria i el seu rei indiscutible, el bacallà. Mentre passejo per Reine, considerat un dels paisatges més pintorescs de tot el país, observo com encara se segueix secant el bacallà en les omnipresents perxes de fusta. Acostumat al bacallà salat, blanc, a punt per ser esqueixat o enfarinat i fregit en oli ben calent se’m fa estrany. Passaran fins a dos o tres anys fins que aquests individus del mar acabin en qualsevol plat d’un restaurant de Lisboa, Itàlia o fins hi tot a Nigèria. Els gairebé quatre-cents mil assecadors de bacallà i la producció de més setze mil tones expliquen allò que un bon dia, Josep Plà sentencià: “El bacallà els uneix”.

www.rcapdecreus.cat  
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut