Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

IGNORANTS

Sóc un ignorant. Així de clar ho dic. Una de les moltes virtuts que està tenint el 27-S, és la de fer-me adonar que sóc idiota. Us explicaré el motiu. […]

Cartes dels lectors 26/08/2015

Sóc un ignorant. Així de clar ho dic.

Una de les moltes virtuts que està tenint el 27-S, és la de fer-me adonar que sóc idiota.

Us explicaré el motiu.

Amb la convocatòria de les eleccions, jo, com a humil ciutadà ignorant, creia que per fi tindria l’oportunitat de poder decidir. Decidir a fer un nou país, on tots els diners es quedessin al territori per tal de poder invertir en tot allò que necessita la nostra gent, per tal de tenir una societat justa, prosperitat econòmica i cultural, en definitiva, una societat avançada i nostra. Us ho juro, creia que aquesta era la via per aconseguir tot el que creia que ens havien negat durant anys i panys.

Però, redéu! Que ignorant que era!

Gràcies als savis entre savis de CSQP m’he adonat que el que jo feia, era delirar. Imaginar quimeres només a l’altura de persones amb fum d’herbes als pulmons. Gràcies al 27-S m’han obert els ulls a la realitat!

Per poder aconseguir tot el que desitgem, no podem ser tan ingenus. Si quelcom hem après de nostre senyor salvador Pablo, és que no podem fer aquestes coses de manera irreflexiva. Cal que negociem amb Madrid, que guanyem suports i que ens donin la gràcia de poder tenir un referèndum en el qual podrem decidir que volem ser, també podríem demanar un tracte fiscal just, un tracte de respecte cap als ciutadans de Catalunya, la seva llengua i cultura (tant híper protegides).

Oh, Herrera!, com vaig poder desviar-me tant del veritable camí?

Demana i ho tindràs. Negocia i no et donaran amb la porta al nas. Proposa i seràs escoltat.

No és tan complicat, oi?

Potser entre els més ignorants diran: ets boig!? Mai serà tot això que dius.

Us podria donar la raó. Si; però només si s’hagués intentat per activa i per passiva, durant anys i anys, després de patir repressió i maltractament, de deixar que ens robin els diners i ens trepitgin la dignitat com a país i sobretot com a ciutadans. Però ignorants de vosaltres, ¿quan s’han demanat les coses de bona fe i oferint compensacions o reafirmant la nostra posició amb la construcció d’un regne d’Espanya modern i pròsper? Mai!

Hem sigut manipulats per TV3 i la seva vil feina de servir als interessos d’una minoria sorollosa, també de la premsa pancatalanista. Tots aquests i més mitjans, a sou del naZionalisme que només vol excloure i fer que desapareguin els Ruiz, els Martínez, els Heredia…

Però fills meus, us ho dic, he vist la llum!

Aquesta llum és la saviesa i la certesa que mai més hem deixaré manipular perquè ja no sóc un ciutadà curt de gambals, tant i tant curtet que no penso per mi mateix i deixo que els mitjans de comunicació emmetzinin la meva innocent ment.

Jo us dic companys, que si anem a Madrid i demanem de genolls un tracte just, us ben juro que no es riuran, tampoc ens diran que NO. El que us amaguen aquests manipuladors de la premsa i la societat civil, es que ens agafaran del braç per aixecar-nos i reconèixer que fins ara han fet malament, que no tenien ni idea dels que patíem i volen que siguem ciutadans en igualtat als de la resta de l’estat.

Per dignitat! Per coherència! Per sentit d’estat! Anem a demanar per primer cop un finançament just per poder tenir un estat del benestar com Pablo mana! Demanem una societat justa! Fem-ho amb els 16000 milions d’euros anuals que amb tanta bona fe, guarden en un porquet per tal quan sigui el moment que els necessitem ens els tornin sense cap objecció!

Us imploro companyes i companys, no sigueu ignorants, tenim SPQR! Ai!, perdó volia dir CSQP, res a veure amb la manipulació que uns patricis podien fer de la plebs en temps del Panem et circenses.

Només acabaré dient: en el nom d’en Pablo i d’en Rabell i de l’esperit d’iniciativa…AMEN.
 
 
Jean Paul-Marat