Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Ho volem tot!

En ple debat sobre els pressupostos d’enguany, un altre focus d’atenció inesperat esclata a les mans de l’Estat espanyol. Enmig de l’idil·li de l’Estat amb les primeres declaracions de la […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 25/05/2016

En ple debat sobre els pressupostos d’enguany, un altre focus d’atenció inesperat esclata a les mans de l’Estat espanyol. Enmig de l’idil·li de l’Estat amb les primeres declaracions de la CUP que s’han vist lluny del vist-i-plau pressupostari, una gran manifestació convocada per aquest diumenge i subscrita pel gruix de sindicats, federacions veïnals i principals partits de l’antic catalanisme polític envairan la plaça Urquinaona de Barcelona aquest diumenge 29; per tornar a protestar contra les sentències del TC, com ja va fer el país el 10 de juliol de 2010. La manifestació serà liderada per Carme Forcadell, ara com a presidenta del Parlament de Catalunya.
 

La manifestació segurament no serà tant multitudinària com aquella primera senyal que va fer despertar la consciència independentista del país, que s’havia hagut d’amagar durant la llarga letargia de la dictadura franquista i la posterior transició cap al no-res. Tanmateix, cal mantenir la il·lusió. La manifestació de diumenge ha de tenir el mateix i marcat to independentista que les mobilitzacions precedents, perquè és aquest el nou horitzó nacional que s’ha plantejat el Principat. Sense aquest nou estatus polític, no podrem superar totes aquestes mancances que diumenge reivindicarem.
 

Caldrà veure en què queda tot plegat, perquè a la manifestació hi haurà partits avui tant allunyats com la CUP i el PSC. Oriol Junqueras haurà d’afinar una mica més la proposta pressupostària per convèncer el partit anticapitalista que el més coherent i el millor servei que poden fer al país és, en aquests moments, votar favorablement una proposta de pressupostos després d’estar donant suport a un govern independentista aquests mesos. Veurem però si les ànsies de tenir el pa sencer no ho deixen tot en quatre engrunes, com ens vam trobar el 2010 amb la sentència de l’Estatut.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats