Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Hi ha el mateix caliu que el setembre passat?

La mobilització de l'ANC per aquesta Diada pretén repetir l'impacte de 2012 i 2013. La idea de la V de victòria conté originalitat, és fàcil d'interpretar arreu del món, acumularà […]

El Dietari del Procés 03/07/2014

La mobilització de l'ANC per aquesta Diada pretén repetir l'impacte de 2012 i 2013. La idea de la V de victòria conté originalitat, és fàcil d'interpretar arreu del món, acumularà molta gent en un espai reduït i serà molt fàcil agafar una instantània aèria de la concentració. Ara bé, per aquestes dates fa un any les inscripcions per apuntar-se als trams de la Via Catalana ja indicaven un interès massiu en la reivindicació. L'expectació el mes de juliol ja era molt alta i tothom n'anava ple. Enguany l'organització o bé s'ha retardat, o bé no considera tanta antelació necessària per la logística. En qualsevol cas, el fet que no s'hagin avançat gaire més detalls encara de la V podria fer pensar que el caliu no és el mateix i que hi haurà una mobilització menor.
 

Els sectors més anti-independentistes, però, no poden encara cantar victòria, ja que segons la pròpia Assemblea, l'interès que ha suscitat la crida per la Diada ja comença a deixar algunes comarques sense autocars. Els catalans més allunyats de Barcelona, que són els qui han de planificar amb més temps, estan complint. Els de l'àrea metropolitana no necessiten tant temps, i quan s'obrin les inscripcions per registrar-se a un dels trams -cosa que en teoria és imminent-, es veurà si responen. Les assemblees locals i exteriors de l'ANC reaccionaran en cadena si no ho estan fent ja- i només caldrà esperar a l'Onze de setembre. La manifestació que va suposar l'embrió de la reacció catalana, el juliol de 2010 després de la sentència del TC es va organitzar en menys d'un mes.