Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

HA MORT GARY MOORE

|

- Publicitat -

El guitarrista irlandès Gary Moore, va morir el dia 6 de febrer a Estepona (Espanya) per causes encara desconegudes. Moore ha estat un dels guitarristes més destacat de la història de la música rock. Tot i que fa formar part dels mítics Thin Lizzy, serà recordat, però, com a un dels màxims revitalitzadors del blues britànic amb un disc de gran èxit com Still Got The Blues, en el que hi va col·laborar George Harrison, que va composar el tema That Kind Of Woman. Aquesta cançó es va enregistrar a l’estudi de gravació que Harrison tenia a la seva casa de Friar Park i l’exbeatle hi va aportar la seva guitarra i va participar als cors.

A banda, Harrison i Gary Moore (que eren veïns) van compartir alguns escenaris, com ara el concert de Moore al Royal Albert Hall de Londres el 5 d’octubre de 1990, o el concert de Harrison al mateix escenari el 6 d’abril del 1992 en suport del Partit de la Llei Natural, que es presentava a les eleccions angleses i que George Harrison recolzava.En aquell concert van interpretar While My Guitar Gently Weeps. Tanmateix Harrison apareix als agraïments del disc de Moore Blues Alive.

Publicitat

Quan la revista Guitar World va demanar a George Harrison la llista dels seus 10 temes musicals preferits de tots els temps, va esmentar al lloc 9è el tema Cold Day In Hell de Gary Moore.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut