Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

GEORGE HARRISON VIST PER MARTIN SCORSESE

|

- Publicitat -

El que probablement sigui la més important incursió a la vida i obra de George Harrison, el documental Living In The Material World, serà estrenat en dues parts per la cadena nord-americana HBO els dies 5 i 6 d’octubre. La seva comercialització es farà a partir del dia 10.

El documental és obra del director Martin Scorsese, que ha fet un exhaustiu repàs a la trajectòria de Harrison des del seu naixement l’any 1943 fins a la seva prematura mort del 2001.En total són 208 minuts que, amb important material inèdit i mai abans visionat, repassa els anys d’aprenentatge de George Harrison amb la guitarra; la seva etapa amb els Beatles, quan va composar temes com Within You, Without You, While My Guitar Gently Weeps, Something i Here Comes The Sun entre moltes altres; també la seva incursió en la espiritualitat i la música hindú i la incorparació al món del rock d’elements d’aquesta a través de la seva relació amb Ravi Shankar.

Publicitat

La seva etapa en solitari té un moment de vital importància amb la publicació del triple disc All Things Must Pass, que inclou el tema My Sweet Lord i la organització del Concert For Bangladesh, el primer concert solidari per pal·liar la fam a aquell país. La incursió de Harrison al món del cinema va venir amb la creació de Handmade Films, creada el 1978 per a finançar la pel·lícula dels Monthy Python La vida de Brian (en la que Harrison també hi fa una fugaç aparició). Handmade ajudaria de manera decisiva al desenvolupament de la indústria del cinema britànica als anys 80.

A Living In The Materirial World també hi té lloc la part més personal de la vida de Harrison, amb la seva dona Olivia, la seva casa de Friar Park i les seves aficions (com la Fórmula 1), i la seva vida espiritual. El mateix John Lennon diria que “George, en ell mateix, no té misteri. Però el misteri que hi ha dins George és immens”.

Martin Scorsese, que ja havia dedicat d’altres documentals a Bob Dylan i els Rolling Stones, entre d’altres, ha declarat que va arribar a la música de Harrison com tothom, a través de la seva música amb els Beatles. “Mai oblidaré el primer cop que vaig escoltar All Things Must Pass. Va ser com caminar dins una catedral”.

A Living In The Material World hi intervenen, en forma de declaracions, amics de Harrison com Paul McCartney i Ringo Starr, Eric Clapton, Yoko Ono, la seva dona Olivia i el seu fill Dhani, entre molts altres. Eric Clapton, per exemple, declara que “era clarivident i innovador. George, per mi, va prendre alguns elements del R & B, el Rock i el Rockabilly i va crear una cosa única”.

Living In The Material World (produïda pel mateix Scorsese i Olivia Harrison) es comercialitza en tres formats:

 

 • DVD, amb 2 discos i material extra.

 • Blu-ray, amb el documental en HD i material extra.

 • Deluxe Edition, que conté els 2 DVD’s, el Blu-ray, un llibret de 96 pàgines i un CD amb material musical mai publicat oficialment amb anterioritat. Els temes inclosos en aquest disc són els següents:

  1 My Sweet Lord (demo) 3:33
  2 Run Of The Mill (demo) 1:56
  3 I’d Have You Any Time (early take) 3:06
  4 Mama You’ve Been On My Mind * (demo)3:04
  5 Let It Be Me (demo) 2:56
  6 Woman Don’t You Cry For Me (early take) 2:44
  7 Awaiting On You All (early take) 2:40
  8 Behind That Locked Door (demo) 3:29
  9 All Things Must Pass (demo) 4:38
  10 The Light That Has Lighted The World (demo) 2:23

   

Paral·lelament també s’ha editat un llibre amb el mateix títol amb abundants fotografies inèdites.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut