Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Fora !

 El Sr.Rajoy acusa el Sr.Sánchez d’haver bloquejat el govern, per no haver-lo secundat. Potser hagués ajudat el Sr.Rajoy al Sr.Sánchez amb els papers a la inversa ?. El Sr.Sánchez acusa […]

Xavier Guarque
Xavier Guarque 30/04/2016

 El Sr.Rajoy acusa el Sr.Sánchez d’haver bloquejat el govern, per no haver-lo secundat. Potser hagués ajudat el Sr.Rajoy al Sr.Sánchez amb els papers a la inversa ?.

El Sr.Sánchez acusa el Sr.Iglésias de no ser prou d’esquerres perno unir-se-li per un pacte d’esquerres. Que en te d’esquerres Ciudadanos com perquè abans hi signés un pacte, que el condicionava cap a una entesa amb d’altres grups ?.

Ara, que el globus els ha esclatat als nassos, ningú reconeix que la culpa potser és de cadascú. Del Sr.Rajoy, perquè aquests darrers quatre anys no ha fet res, però res, per ara estar en condicions de demanar asseure’s amb algú, i del Sr.Sánchez, perquè ha volgut asseure’s amb qui els altres no s’hi asseurien mai.

Com i que poden explicar als votants perquè tornin a anar a votar-los ?. I als meetings, qui hi anirà a més dels que hi estan obligats a aplaudir ?. A escoltar què ?.

Tindran la poca vergonya de tornar a pregonar que faran això i allò, per desprès no despertar l’empatia necessària per aconseguir els necessaris suports per fer govern. Empatia seria la part humana, perquè desprès hi ha la part política, la de parlar, de negociar, de pactar, de cedir. Si de la part humana van tots bastant fluixets, no cal dir que de la part política ni en saben, ni volen.

Desprès de la nefasta sensació mostrada aquests quatre mesos per tots, ara resulta que, començant pel Sr.Rajoy, això no ha estat un fracàs.

Ha dit, ell el primer, perquè desprès aniran venint els demés, que d’aquest temps tots els partits n’han de prendre nota i aprendre’n. N’haurà pres nota i n’aprendrà ell, que s’ha afanyat a proclamar que segueix com a candidat i amb el seu programa ?. Però, com quedem ?. Potser si que, com desprès de l’escrutini tots surten dient que han guanyat, es capaç de creure’s que, desprès del que ha fet els quatre anys, i desprès de la ineptitud demostrada aquests quatre mesos, no cal tocar res.

I els demès ?. Sense dubte aniran sortint tots amb els mateixos discursos i les mateixes cares. Com si aquí no hagués passat res.

A veure si ho entenen tots plegats. El 20D els electors espanyols els hi van encarregar una feina, la de posar-se d’acord per governar España. Aquesta feina ningú l’ha sabut fer, ningú ha volgut, o no ha tingut ni l’actitud ni la capacitat, per tant… Fora !. Ho han entès ?… Fora !, i noves cares, nous discursos i nous programes i arguments.

Relacionats