Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Fets, no paraules

Les darreres setmanes han estat pròdigues en signes inequívocs d’esgotament i tendència a l’esfondrament del règim polític, econòmic i social que ens governa d’aquella manera d’ençà de la reforma de […]

Alfons López Tena
Alfons López Tena 27/11/2009

Les darreres setmanes han estat pròdigues en signes inequívocs d’esgotament i tendència a l’esfondrament del règim polític, econòmic i social que ens governa d’aquella manera d’ençà de la reforma de la dictadura cap a la democràcia fa més trenta anys, no essent el menor l’aflorament de la corrupció que una societat menada des d’instàncies clientelars i opaques inevitablement genera. S’ha endegat la màquina fiscal i judicial de picar carn, i coses veurem que esmaperduts ens deixaran. El petit tast que hem tingut, però, ja ha dut el partit que controla més del 90% dels pressupostos públics a Catalunya, és a dir, prop del 40% del PIB català, a unes maniobres de distracció basades en el fum i el profit, en les paraules sense fets i en cap més fet que intensificar el seu control i domini sobre tot. Si se’n surten, rebre un cèntim de subvenció pública impedirà al receptor fer res amb els seus propis diners sense l’aprovació del subvencionador públic. Aviat caldrà dir, com a mostra d’independència i netedat, el que ja diem del Cercle d’Estudis Sobiranistes: “Entitat no subvencionada pel govern espanyol, ni per la Generalitat de Catalunya, ni per la Diputació de Barcelona, ni per l’Ajuntament de Barcelona”.

Només faltarà que com a bon ciutadà no fes unes modestes proposicions que tal vegada les exímies, competentíssimes, i netes per sobre del mer pensament de la sospita, autoritats legals i ultralegítimes que ens beneeixen amb el seu sol·lícit zel podrien potser aplicar:

1. Lluny siguin les ments malèvoles que túrpides tafanegen que Anna Hernández deu els seus 15 càrrecs a dur el nom social de senyora de Montilla. No en tinguem dubte: tot es deu al seu mèrit i capacitat. Els càrrecs que ocupa o ha ocupat Anna Hernández, tot i que només percep una retribució econòmica sense comptar les dietes, segons la legislació vigent, que també determina que li pertoquin els càrrecs com a inherents als seus càrrecs electes, són els següents: primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, regidora d’Urbanisme de Sant Just Desvern, regidora d’Habitatge de Sant Just Desvern, regidora de Relacions Institucionals de Sant Just Desvern, presidenta de l’àrea de Política Territorial, Habitatge i Medi Ambient de Sant Just Desvern, presidenta de Promunsa, presidenta de Procesa, consellera del consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat de la Diputació de Barcelona, consellera de foment de Ciutat Vella de la Diputació de Barcelona, delegada de l’àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, consellera de Túnel del Cadí, Concessionària SA, consellera de la comissió catalana de Trànsit i Seguretat Viària, consellera del barri de la Mina, consellera general de La Caixa, vocal de la Fundació Caviga. Diuen que només en dietes cobra més de 33.000 euros cada any, a més de la retribució deguda segons la legislació vigent. El ciutadans podem fer tres coses: un acte de fe en el seu mèrit, capacitat, treball i dedicació; allò que els malèvols fan; o rebre explicacions: que la Sra. de Montilla, nascuda Hernández, reti comptes i expliqui què ha fet en cada càrrec, quantes hores hi ha dedicat, en què i quan treballa, i torni les dietes cobrades per només ser-hi. Tenint en compte que la legislació vigent la fan ells, fóra tot un detall que la canviessin per evitar una sobreexplotació de les persones tan inhumana, i tan mal pagada.

Podeu llegir la resta del text en l’article original publicat al diari AVUI el 27 de novembre de 2009