Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

EXPOSICIÓ ‘LOS BEATLES MADE IN SPAIN’

|

- Publicitat -

Entre el 7 d’abril i el 7 d’agost es podrà visitar al Centro e Historia de Saragossa l’exposició ‘Los Beatles Made In Spain. Sociedad y recuerdos en la España de los años 60’. La mostra recull un miler d’objectes relacionats amb els Beatles i la seva repercussió a l’estat espanyol, des de discos i publicacions de tota mena fins a d’altres tant curiosos com juguets, banderins, còmics, postals, calendaris i un llarg etcètera. Tots els objectes van ser produïts i publicats a l’estat espanyol.

La mostra s’estructura en 6 espais temàtics:

Publicitat

Espai 1. La música. Des del primer disc dels Beatles que va aparèixer a l’estat la primavera del 1963, ‘Please Please Me’ fins al darrer, s’esposen més de 200 exemplars de vinils més d’altres suports com cassettes i cintes de 8 pistes.

Espai 2. Els Beatles sobre el paper. Llibres, revistes musicals, revistes generals, còmics, àlbums de cromos i d’altres articles de paper.

Espai 3. Objectes. Banderins, clauers, juguets, souvenirs diversos.

Espai 4. Els Beatles i el cinema. S’exposen els cartells de totes les pel·lícules , programes de mà, anuncis de premsa, etc.

Espai 5. La influència dels Beatles en la cultura espanyola. A part de la música, la influència dels Beatles es va reflectir en camps com l’humor (a portades de revista com La Codroniz), la moda (roba, pentinats…), etc.

Espai 6. Els Beatles a Espanya. Recull les visites dels Beatles a l’estat espanyol, bé pels concerts i actuacions, com també per la filmació de la pel·lícula ‘Com vaig guanyar la guerra’ a Almeria per part de John Lennon. En una sala es projectaran els programes del NO-DO de l’època amb la informació dels concerts dels Beatlea a Madrid i Barcelona.

S’ha editat també un catàleg de l’exposició de 50 pagines a tot color i una edició limitada que inclou el catàleg i un disc de vinil.

El comisariat de l’exposició ha anat a càrrec de Javier Tarazona, expert i col·leccionista i autor d’un llibre amb el mateix títol que l’exposició.

Imprescindible el viatge a Saragossa!!!! 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut