Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Espanya posa la mordassa al poble i al seu dret a decidir.

Nota de Premsa Plataforma pel Dret a Decidir País Valencià, 17/12/2014   Avui, Espanya camina a marxes forçades cap a un Estat més autoritari, més invasiu en els drets fonamentals […]

Avatar
Plataforma pel Dret a Decidir - País Valencià PDaD 17/12/2014

Nota de Premsa

Plataforma pel Dret a Decidir

País Valencià, 17/12/2014

 

Avui, Espanya camina a marxes forçades cap a un Estat més autoritari, més invasiu en els drets fonamentals i on el poder polític i oligàrquic ocupa més espais sense cap control popular.

L'ofensiva repressiva visualitzada per l'anomenada llei mordassa, no és més que el resultat, lògic i evident, que deriva del desenvolupament d'un règim (El monàrquic espanyol) que a cada pas i cada dia es veu més forçat a conservar, siga com siga, la seua estructura caduca i antidemocràtica.

Reprimir els moviments populars, controlar-los, intimidar-los i reconduir-los cap a una experiència folklòrica i diluïda, sense contestació real, és l'objectiu d'aquesta llei i per tant, aquest és el propòsit que vol assolir el govern espanyol en imposar-la a tots els pobles baix el seu govern.

Un règim que nega el dret a decidir dels pobles és un règim al qual, inevitablement, no li tremolaran les mans alhora de negar el dret a protestar de treballadors i treballadores, el dret a decidir de les dones sobre la seua vida i el seu propi cos, el dret a la protesta al jovent, el dret a viure a les persones emigrants, el dret a l'habitatge, a una alimentació digna i un llarg etcètera.

Per això la nostra plataforma entén que el DaD no és una reivindicació més dins de la llarga llista de greuges que com a poble treballador hem de suportar a través de lleis repressives com l'anomenada llei mordassa o totes aquelles que retallen els drets laborals, socials, sanitaris, de sexe-gènere, ambientals, animalistes, lingüístics. El DaD és un dret fonamental i sense la garantia d'aquest, noves lleis, noves repressions i nous governs titelles haurem de patir les classes populars al nostre país.

L'articulació d'un poble que reclama el seu dret a decidir és un procés de ruptura democràtica de l'ordre establert i, per tant, es converteix en la garantia que aquestes lleis mai puguen existir perquè la manca de reconeixement del nostre poble com a subjecte col·lectiu de drets, ens impedeix poder participar en la presa de decisions sobre el model social en construcció.

Al País Valencià, a més a més, rebem una repressió especifica que minoritza la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra nació i la nostra història i “polítiques” com el tancament de RTVV, la prohibició de veure TV3, la llei Wert i la retallada de línies en valencià són només una xicoteta mostra de tot allò que estan disposats a fer.

El dret a decidir és una eina per a combatre la repressió dominant i un procés d’empoderament individual i col·lectiu i de decisió política, on en convertir-se en subjecte polític decidim sobre com i per a què volem viure.

LA LLEI MORDASSA ÉS UNA BAULA MÉS EN LA CADENA QUE ENS NEGA EL DRET A DECIDIR

PLATAFORMA PEL DRET A DECIDIR DEL PAÍS VALENCIÀ. PDaD

 

 

www.peldretadecidir.cat

info@peldretadecidir.cat

www.facebook.com/peldretadecidir

@DaDPV