Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

#ERCgate: Esclata la bomba de la campanya electoral

Gabriel Rufián deia diumenge al debat de TV3 que “el Gordo sale a las once y cuarto”, en relació a l’esment de Jordi Pujol per part de Juan Carlos Girauta […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 21/06/2016

Gabriel Rufián deia diumenge al debat de TV3 que “el Gordo sale a las once y cuarto”, en relació a l’esment de Jordi Pujol per part de Juan Carlos Girauta (C’s) quan el debat tractava l’assumpte de la corrupció. Doncs bé, un altre dels tertulians, Jorge Fernández Díaz, que esperava impacient el seu torn de paraula, avui ha estat el gran protagonista del ‘Gordo’ de la campanya electoral.
 

No fa masses minuts, el Diario Público ha penjat una exclusiva a la portada del mitjà que revela enregistraments telefònics entre Jorge Fernández Díaz amb el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, on conspiraven contra ERC (principalment) i CDC per mirar de crear i propagar draps bruts. Tot això en el marc del referèndum d’autodeterminació casolà del 9N de 2014.
 

L’ona expansiva de la bomba, minuts després de la seva detonació, ha estat total a Catalunya. Els mitjans espanyols, sobretot els més afins al PP, ja ho trauran a la seva manera, si és que ho treuen cosa que de moment no han fet. La qüestió és molt greu i sobta bastant veure embolicat el Cap de l’Oficina Antifrau creada pel Parlament de Catalunya amb els vots entre d’altres de CiU en aquest sarau. Amb la confirmació d’aquest escàndol, queda molt clar l’ús partidista que s’ha fet de la UDEF, i també és fàcilment deduïble que la independència judicial en aquest Estat no existeix. Des d'ERC ja s'han començat a demanar dimissions, i Oriol Junqueras ha qualificat el cas com a #ERCgate.
 

Caldrà veure què passa a partir d’ara, i com reaccionen sobretot els partits davant d’això. La darrera notícia interessant que ens arribava de campanya avui és l’oferiment de Unidos Podemos de fer un govern de coalició amb el PSOE abans de l’agost sense incloure el tema de referèndum d’autodeterminació. Les enquestes clandestines anuncien també ara un empat tècnic entre PSOE i UP, i com ERC va recuperant terreny a ECP. Atents tots.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Relacionats