Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Ensenyança rica-economia pobre: Vilamagore

L’Escola Vilamagore, de Sant Pere de Vilamajor, reclama disposar de places de P3 per al curs vinent. L’Administració ho rebutja amb càlculs econòmics i demogràfics que bandegen l’esforçat rendiment professoral, […]

Cartes dels lectors
Cartes dels lectors 03/02/2013

L’Escola Vilamagore, de Sant Pere de Vilamajor, reclama disposar de places de P3 per al curs vinent. L’Administració ho rebutja amb càlculs econòmics i demogràfics que bandegen l’esforçat rendiment professoral, l’extens interès de la població per la pedagogia del col·legi i la gran demanda d’inscripcions en aquest curs infantil. ¿Hi haurà, doncs, una conciliació rendible?

El projecte educatiu del centre, integral i integrador, equilibra actituds, hàbits, conceptes, procediments i creativitat que la mainada adquireix junt amb valors democràtics. Actualitza la capdavantera Escola Nova europea del segle passat: vivències i reflexions dels menuts per mitjà de tècniques actives, tot reduint els desnivells culturals amb diferents agrupacions d’alumnes. Fomenta les relacions amb les famílies, les entitats i l’entorn geogràfic de la zona. Prioritza el gust d’aprendre, estimula l’esforç i ajuda a despertar el sentit crític d’infants i mestres, tal com el mateix Departament d’Ensenyament indica.

Davant la crisi, aquí i arreu el Govern hauria de triar molt millor: mantenir l’educació pública de qualitat. Només així els nens d’avui seran bons ciutadans competents. ¿No és també una previsió imprescindible per alçar i sostenir l’economia nacional?

Salvador Estany i Bassa
Doctor en Ciències de l’Educació