Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

En Justo Molinero també vol decidir

Quants empresaris s’atrevirien a dir públicament paraules com aquestes? Tenim dret a decidir, hòstia! Catalunya només serà lliure, quan tingui llibertat financera Duran diu que CiU ha salvat Espanya, doncs […]

Jordi @JordiOA 09/08/2011
Quants empresaris s’atrevirien a dir públicament paraules com aquestes?

  • Tenim dret a decidir, hòstia!
  • Catalunya només serà lliure, quan tingui llibertat financera
  • Duran diu que CiU ha salvat Espanya, doncs no la salvem tant, ja que no ens estimen
  • O que retregui que partits catalans aquí facin una cosa i a Madrid, voten un altra

Segurament ben pocs i encara serien menys els que s’atrevirien a dirigir-les directament al mateix Jordi Pujol, president d’una formació política que està governant a la Generalitat i a moltes ciutats de Catalunya.

Què aquestes paraules les digués en Justo Molinero, amb tot el que representa, els seus origens i la gent que mou, em van fer reflexionar molt. Atrevir-se a dir aquestes paraules i encarar-se d’una manera tan clara al president de la formació política que ara està manant a Catalunya és tota una lliçó de valentia que molts catalans haurien d’aprendre. Hi ha molts empresaris, periodistes i gent en general que no s’atreveix a dir obertament que és independentista per a les possibles conseqüències que en podrien derivar. Però tal com indica l’última enquesta del CEO de la Generalitat, els que volem la independència ja som majoria (un 43% a favor i un 28% en contra). Així que possiblement, els qui haurien de començar a amagar les seves ideologies són els que encara no ho són.

Vivim una època en que cada dia hi ha noves retallades. Retallades que es podrien evitar si Catalunya disposés de tots els recursos que genera. El mal tracte fiscal ha arribat a un nivell tant elevat, que ha provocat que les raons per demanar un estat propi deixin de ser només sentimentals i culturals. Sinó, no s’explicaria que cada vegada hi hagi més gent que no ha nascut a Catalunya o que no tingui el català com a primera llengua i que vegin la independència com a única sortida.