Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

En castellà no, si us plau!!!

Antoni Castejón, l’has ben cagat! Això de voler fer servir només el castellà en totes les actuacions i serveis policials, pot portar a un esfereïdor conflicte amb la població, de […]

Vicenç Marquès i Sanmiquel
Vicenç Marquès i Sanmiquel 13/01/2012

Antoni Castejón, l’has ben cagat! Això de voler fer servir només el castellà en totes les actuacions i serveis policials, pot portar a un esfereïdor conflicte amb la població, de grans dimensions.
Hi haurà moltes persones que, en veure que el col•lectiu dels Mossos d’Esquadra és dirigeix  a elles amb castellà, poden reaccionar desfavorablement fins el punt d’enfrontar-se amb algun Mosso o Mossa.
Et sembla bé, doncs, que hi hagi enfrontaments, potser verbals de primer, però que s’acabi primer a les mans i  a les porres més tard?
Ningú que sigui i es senti català de soca rel; acostumat a parlar a Catalunya sempre en català; i havent tingut el privilegi de poder-se dirigir a la policia pròpia en la nostra llengua i ser correspost, després d’haver de parlar per collons en castellà amb la policia franquista, passarà a parlar en castellà per molt que els/les agents s’escarrassin a seguir parlant en castellà. I això, dic, pot generar greus conflictes, màxim si un té la desgràcia de topar-se amb uns/unes agents que pel què sigui hauran passat una mala nit i estiguin de mala hòstia, com acostuma a passar massa sovint últimament.
Estic d’acord amb totes les reivindicacions que menciones en les teves declaracions, però no hi estic d’acord que deixeu el català de banda, després del què ens ha costat poder arribar on hem arribat en quan a poder parlar lliurament en la nostra llengua i sense cap por a cap represàlia policial.  Que això no vol dir que hàgiu d’estomacar al personal, pel fet de què aquest no us vulgui seguir en la vostra protesta.
No te n’adones que deixant de banda el català, els hi estàs fent el llit als del PP que van com bojos cercant la manera que el català quedi abolit a Catalunya?
O potser hem de pensar que hi estàs d’acord amb els del PP i tot aquest enrenou de no voler parlar en català és tot un muntatge perquè estiguin contents els d’aquest odiós partit?
Rumia-t’ho bé. Rumieu-s’ho bé. Però la llengua catalana és la última cosa que hauríeu de fer servir per coaccionar al Govern de la Generalitat.
Per començar, per què no crideu fins que us ofegueu, que dimiteixi l’impresentable Felip Puig? Crec que és per aquí per on hauríeu de començar. Qui us està fotent la punyeta és en Puig: no el poble català.