Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

Emancipació nacional, de les paraules als fets

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Artur Mas, aposta per un projecte “d’emancipació nacional” sense confrontació. Així de clar ho va declarar en l’acte de presentació del llibre que explica la història de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya. Mas vol promoure sentiments amb “càrrega positiva” i vol defensar un projecte d’emancipació nacional  sense confrontació ni “contraposició amb els altres, sinó a favor dels nostres objectius i de la nostra marxa com a país”.
 

Publicitat

El president és independentista, no se n’amaga i vol despertar el “màxim de simpaties i adhesions” possibles. Creu que no es podrà comptar amb l’estat espanyol per la transició de Catalunya però això no ha de ser motiu de confrontació, sinó d’autoafirmació catalana. Som molts, cada vegada més, i la transició cap al dret a decidir poc a poc va quallant en la societat.
 

És important que el president de la Generalitat pretengui ser el president d’una Catalunya Estat i vagi guiant al poble cap a un mateix objectiu. L’altre dia ja reconeixia davant la BBC que la majoria de catalans estan oberts a la independència i que cal treballar per a que hi hagi una consolidada majoria social a favor. Ara toca fer-li costat. Tenim el president, un govern majoritàriament independentista, les eines, els recursos i l’empenta de tot un poble emprenyat que anhela justícia. Aprofitem-ho i fins que no siguem Estat no ens distanciem més per possibles lluites fratricides, de classe o demés.

Llll . ..cLluís Feliu i Roé

Publicitat

Més notícies

Opinió