Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La tercera via, el tercer intent

Un dels PRINCIPIS DE LA DEMOCRÀCIA diu que l'únic sobirà legítim és el poble, i la legitimitat sorgeix de la voluntat ciutadana, expressada mitjançant el vot. Doncs això, VOLEM VOTAR […]

Jordi @JordiOA
Jordi @JordiOA 24/09/2013

Un dels PRINCIPIS DE LA DEMOCRÀCIA diu que l'únic sobirà legítim és el poble, i la legitimitat sorgeix de la voluntat ciutadana, expressada mitjançant el vot.

Doncs això, VOLEM VOTAR i si algú amagat darrere d'un text anomenat Constitució no ho permet, és que potser no és tan demòcrata com ens vol fer creure. Per cert, ara VOLEM VOTAR per dir SÍ o NO a la Independència de Catalunya, i si guanyem, crear un nou estat. Després ja votarem moltes més coses, no serà la única cosa que decidirem, però crec que cal començar pel principi.

I mentre no votem i no fem el pas, estem perdent un temps preciós, una part dels polítics que s'aferren a la idea de no deixar-nos votar, ens parlen de que el millor seria la Tercera Via. De que va? L'han explicat? És viable? Com es fa això de la Tercera Via quan l'estat, la part més important, la que l'ha d'oferir, no vol negociar o va donant llargues? Potser ja han oblidat aquests polítics que tan en parlen com va acabar l'Estatut o el Pacte Fiscal? És per això que li diuen tercera via? Tercer intent? A més, el Regne d'Espanya ja sabem el que proposa: recentralització, acabar amb la nostra llengua i tots els fets diferencials fins a deixar-los com a un fet folklòric i encara més recentralització.

Ens volen fer perdre de nou 5 anys més mentre va augmentat l’atur, no s’inverteix en l’economia real ni en res que faci més competitives les nostres empreses? Jo no estic disposat a perdre ni un any més mentre les elits i la oligarquia Espanyola ens van espoliant, empobrint, obligant a retallar i a pujar els impostos mentre l'estat no compleix cap dels acords als quals s’havia compromès.
 
Poc després d'haver escrit aquestes línies mig improvisades, s'ha sabut que el PP ha aprovat i ratificat el genocidi lingüístic contra el català a les Illes Balears acabant amb la immersió lingüística a les aules: Més raons per no entendre ni creure amb La Tercera Via. Amb aquesta gent s'ha de dialogar?