Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

El PP va demanar als EEUU que no revelés que els autors de l’11-M eren islamistes, segons WikiLeaks

|

- Publicitat -

Alguns ho vam dir des del primer moment, el PP va mentir i va intentar un engany massiu. Es pot comprovar a les (Conclusions d’ERC a la Comissió 11-M /pag 14: “El Gobierno del Partido Popular encabezado por José María Aznar mintió y con el tiempo ha acabado creyendo su propia mentira. En aquellos cuatro trágicos días de marzo, el Partido Popular quiso cambiar la realidad de los acontecimientos para obtener un resultado electoral favorable a sus propios interes. Puso en marcha todos los engranajes de la maquinaria del Estado para hacer creíble lo que no era posible. Quisieron convertir en realidad su deseo que ETA realizase un atentado antes de la jornada electoral. “

Avui ho comencem a saber. Què diu ara Mariano Rajoy? Ell ho sabia, segurament no era partidari de la mentida, però va callar.

Publicitat

“El PP va mentir sobre l’autoria de l’atemptat terrorista de l’11-M per aconseguir la victòria en les eleccions generals de 2004. Així ho demostra un cable de WikiLeaks, en el qual es revela que George W. Bush va advertir un dia després de l’atac a l’ambaixador espanyol a Washington, Javier Rupérez, que extremistes musulmanes estaven darrere de la massacra.

No obstant això, el govern de José María Aznar va demanar als Estats Units i el seu servei secret que no fes pública la informació. De fet, el PP va posar tant obstinació a hermetitzar les dades que no van permetre emetre una entrevista exclusiva a Bush a TVE. Javier Rupérez explica els fets en el seu recent estrenat llibre, Memòria de Washington, on afirma que els populars no volien que se’ls culpés de l’atemptat per la seva política a l’Iraq.

Minuts després que els serveis nord-americans verifiquessin que els autors havien estat islamistes d’Al-Qaida, Bush va afirmar que no calia “excloure a ningú”
com a responsable. Mentrestant, el ministre de l’Interior per aquell moment, Ángel Acebes, deia que tenien obertes “dues vies d’investigació”. Podien estar obertes, però sabien que una no portava enlloc. I encara hi ha qui creu que ETA va estar darrere de l’11-M.

D’altra banda, TVE ha anunciat avui que no emetrà l’entrevista censurada pel PP. En el seu moment, vist amb perspectiva, és clar com es va censurar: Alfredo Urdaci estava al capdavant dels serveis informatius de la cadena. D’un diàleg de deu minuts, només van veure la llum cinc i no contenien la informació censurada.

Les reaccions d’alguns partits polítics no s’han fet esperar: Esquerra Unida, ERC i Iniciativa per Catalunya diuen que portaran al Congrés dels Diputats la qüestió per aconseguir que l’audiència tingui accés a l’entrevista. Pilar Manjón, presidenta de l’Associació 11-M Afectats pel Terrorisme s’ha sumat a la proposta i exigeix ​​que es faci pública tota la informació”

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut